Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΑΥΓΑ & ΑΣΒΕΣΤΙΟ


Φυσικό συμπλήρωμα Ασβεστίου
Μια παλιά συνταγή για την πρόσληψη ασβεστίου :
Κρατήστε τα πλυμένα τσόφλια από σπασμένα αυγά (μια δωδεκαδα θα δώσει μια καλή ποσότητα).
Βράζετε τα τσόφλια για 10 λεπτά για να απομακρυνθούν τυχόν βακτήρια.
Σουρώνετε και τοποθετείτε σε αντικολητικό χαρτί (όχι αλουνιμόχαρτο) μέσα σε ένα ταψί
και ψήνετε στον φούρνο στους 80 με 90 βαθμούς κελσίου για περίπου μισή ώρα μέχρι να στεγνώσουν καλά.
Βάζετε τα στεγνά πλέον τσόφλια σε έναν μύλο καφέ ή μπαχαρικών ή σε ένα γουδί και τα κάνετε σκόνη.
Αποθηκεύετε σε ένα καθαρό και αποστειρώμενο βάζο.

Μισό κουταλάκι του γλυκού από αυτή την σκόνη μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μέχρι το 90%
της ανάγκης του σε ασβέστιο.
Υπάρχουν δύο τρόποι να καταναλώσετε την σκόνη, είτε θα την διαλύσετε σε κάποιο ρόφημα, ή νερό ( με λίγο μέλι ίσως)
ή μπορείτε να φτιάξετε ένα είδος παστίλιας με τον εξής τρόπο:
προσθέτετε πηχτό μέλι στην σκόνη, αρκετό για να γίνει μια σφιχτή πάστα. Πλάθετε σε λεπτές λωρίδες (οπως θα κάνατε την ζύμη)
κόβετε μικρά κομμάτια και τα κυλάτε σε σκόνη γλυκόριζας ή άχνη ζάχαρη. Αποθηκέυετε σε ένα καθαρό βάζο και χρησιμοποιείτε, ανάλογα
το μέγεθός τους 2 με 3 παστίλιες την ημέρα.
Απο Crystal and Herbal Wisdom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...