Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Φτιάξτε εύκολα και χωρίς κόπο βρώσιμες ελιές!!

Το λάδι του κλέφτη ενάντια στην γρίπη με αθέρεια έλαια!

Όπλο κατά του καρκίνου και της γεροντικής άνοιας η ασπιρίνη

 
Όπλο κατά του καρκίνου και της γεροντικής άνοιας η ασπιρίνη facebook share
Η έρευνα έδειξε ότι πιο μεγάλη είναι η προληπτική δράση της στον καρκίνο του οισοφάγου (μείωση 75%) και του εντέρου (μείωση έως 50%)
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας νέας μελέτης, της μεγαλύτερης του είδους της που έγινε παγκοσμίως, δείχνουν ότι η ασπιρίνη δεν είναι ένα ισχυρό όπλο μόνο για ορισμένες μορφές καρκίνου αλλά και για γεροντική άνοια.

Η μελέτη του ερευνητικού κέντρου Hobart Menzies Research κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά από έρευνα επί 15.000 Αυστραλών ηλικίας άνω των 70 ετών.

Στα άτομα αυτά δόθηκε ασπιρίνη για μεγάλο διάστημα και διαπιστώθηκε ότι εμποδίστηκε η εκδήλωση καρκίνου και άνοιας.

Ο καθηγητής Μαρκ Νέλσον είπε πως αν η ολοκλήρωση της μελέτης επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα αυτά θα σημαίνει πως η ασπιρίνη, ένα φτηνό φάρμακο και χωρίς ιατρική συνταγή θα αντιμετωπίσει σημαντικές παθήσεις «και αυτό θα είναι καλό και για την υγεία και για την οικονομία».

Ο καθηγητής Νέλσον παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πιθανές παρενέργειες από την μακρόχρονη κατανάλωση ασπιρίνης (π.χ. αιμορραγία στομάχου ή του εγκεφάλου).

«Γι' αυτό», είπε, «γίνονται οι έρευνες. Για να διαπιστωθεί αν οι παρενέργειες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Νέλσον η έρευνα έδειξε ότι πιο μεγάλη είναι η προληπτική δράση της ασπιρίνης στον καρκίνο του οισοφάγου (μείωση 75%) και του εντέρου (μείωση έως 50%) και δρα τόσο προληπτικά, αλλά και κατασταλτικά, αφού φαίνεται να παρεμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου, δηλαδή τις μεταστάσεις σε άλλα όργανα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.

«Εφόσον τα ευρήματα που σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου και της γεροντικής άνοιας επιβεβαιωθούν, ανοίγει ο δρόμος για την ευρύτερη χρήση της ασπιρίνης ως προληπτικού μέσου με ευρύτατη εφαρμογή», είπε ο καθηγητής Νέλσον προσθέτοντας ότι «θα εξεταστούν και οι τυχόν παρενέργειες».

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Α Γ Ρ Ι Μ Ο Ν Ι Ο!!!

Αγριμόνιο. Ένα θεραπευτικό τσάι που το ξέρουν πολύ λίγοι και βρίσκεται παντού!

Το αγριμόνιο είναι ένα από τα αγαπημένα μου βότανο-τσάι. Στην κυριολεξία το λατρεύω. Οι ειδικοί μάλιστα πολλές φορές λένε ότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι ισχυρότερο από την εχινάκεια! Επίσης ρυθμίζει καταπληκτικά το ζάχαρο χωρίς να το ρίχνει στα βάθη και σε υπογλυκαιμίες. Και αυτό το ξέρω εκ πείρας καθ' ότι όπως ξέρουν οι αναγνώστες μου, είμαι διαβητική. Όμως έχει και άλλες ιδιότητες.

Ανακουφίζει από τον πόνο και ρίχνει τον πυρετό ενώ παρέχει και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες.
Χρόνια οι βοτανολόγοι το συστήνουν για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων γρίπης και άλλων παθήσεων. Το ίδιο μπορώ να σας διαβεβαιώσω κι εγώ προσωπικά, καθώς είμαι ευαίσθητη στις ιώσεις και το χρησιμοποιώ συχνά.
Οι παθήσεις στις οποίες συστήνεται είναι αυτές που προκαλούν πυρετό και πόνους.
Αγριμόνιο
by MotherNature.gr
Ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια για να αντιμετωπίσει τα μικρόβια καμία φορά μάλιστα όπως δείχνουν οι μελέτες και προσημειώσαμε καλύτερα και από την εχινάκεια γεγονός που δεν μπορεί κανείς να το περάσει απαρατήρητο. 

Θεωρείται επίσης πολύ αποτελεσματικό στους πόνους της περιόδου. Ανακουφίζει σε βρογχίτιδες ή τραχειίτιδες, καταρροή, ενώ είναι εφιδρωτικό και μαλακώνει τον ξεραμένο λαιμό.
Σύμφωνα με τον Stephen H. Buhner, συγγραφέα του βιβλίου "Φυτικά Αντιβιοτικά: Φυσικές Εναλλακτικές για την Αντιμετώπιση των Βακτηριδίων που Αντιστέκονται στα Φάρμακα, "οι συνεχώς αυξανόμενες εκθέσεις των βοτανολόγων αναφέρουν την αποτελεσματικότητα του βοτάνου, ιδίως σε λοιμώξεις που εμμένουν"

Συνταγή: 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει 10 λεπτά, το σκεπάζουμε και μετά αφού το σουρώσουμε το πίνουμε. Ποτέ καυτό αλλά χλιαρό. Μπορούμε να πίνουμε μέχρι και τέσσερα φλυτζάνια την ημέρα.

Tip:
 Μερικά φύλλα αγριμονίου στο νερό του μπάνιου, ανακουφίζουν τα πονεμένα μέλη από την μεγάλη κούραση του κορμιού!



Από  το  Ιστολόγιο  26ecopages

Ποια διατροφή καταπολεμά την κατακράτηση υγρών

banana-xazi-660
Εκτός από το αλάτι ποια άλλα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε για να μην εμφανίσουμε κατακράτηση υγρών;
  • Συστήνεται ο περιορισμός στην κατανάλωση αλατιού και ο περιορισμός τροφίμων πλούσια σε αλάτι, όπως το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά, τα λουκάνικα, οι ξηροί καρποί, τα παστά ψάρια, οι κονσέρβες, οι έτοιμες σάλτσες. Τρόφιμα με συντηρητικά, επεξεργασμένα ή συσκευασμένα είναι πλούσια σε αλάτι. Σε περίπτωση σοβαρής/ παθολογικής κατακράτησης ίσως απαιτείται η λήψη φαρμακευτικής αγωγής για περιορισμό της κατακράτησης.
  • Αντικατάσταση του αλατιού με μυρωδικά, μπαχάρια και ενισχυτικά γεύσης (λεμόνι, ξύδι, άνηθο, μαϊντανό, ρίγανη και άλλα).
  • Επιλέξτε να καταναλώνετε καθημερινά τροφές πλούσιες σε κάλιο προκειμένου να εξασφαλιστεί καλή ισορροπία της αντλίας καλίου- νατριόυ. Το νάτριο είναι το συστατικό που ευθύνεται για τις κατακρατήσεις υγρών στον οργανισμό, ενώ το κάλιο βοηθάει στην απομάκρυνση του νατρίου. Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι η πατάτα, το ρύζι, το πορτοκάλι, η μπανάνα, το πεπόνι, το καρπούζι, τα σύκα, τα δαμάσκηνα, η ντομάτα και τα όσπρια.
  • Αύξηση της καθημερινής κατανάλωσης νερού (στα 2 λίτρα) προκειμένου να λειτουργούν τα νεφρά και έτσι να απομακρύνεται το νάτριο!
  • Αποφυγή γλυκών και γενικότερα τροφών που αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης.
  • Αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών τα οποία είναι πλούσια σε νερό και κάποια έχουν διουρητική δράση. (περίπου 90%).
  • Συνάμα με την μείωση κόκκινου κρέατος συστήνεται η αύξηση της κατανάλωσης ψαριών που περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.
  • Μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ λόγω της ιδιότητας του αλκοόλ να αφυδατώνει τον οργανισμό.
  • Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας με σκοπό τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Η άσκηση όμως δεδομένου ότι αυξάνει τις απώλειες σε υγρά συστήνεται να γίνεται επαρκής αναπλήρωση των απωλειών που παρατηρούνται μέσω του ιδρώτα.


Γράφει: Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ...

.Ο γεωπόνος Ιγν.Ζαχαρόπουλος, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη των βοτάνων με ειδικές σπουδές και επίδοση στους κλάδους χημείας και βιολογίας που σημαίνει ότι αναφέρει είναι τεκμηριωμένο λέει ότι όλα τα βοτάνια της Ελληνικής χλωρίδας έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Για τέσσερα κοινά βοτάνια το φασκόμηλο, το ταραξάκο ή πικροράδικο και δύο καλλιεργούμενα το μαϊντανό και το λάχανο, αναφέρεται με θαυμασμό.

Για να τα δούμε με συντομία ένα-ένα.

Μαϊντανός ο θαυματουργός.
«Αποκαλύπτομαι μπρος στο μαϊντανό» λέει ο Ιγν.Ζαχαρόπουλος, θέλοντας να τονίσει πόσο ωφέλιμος είναι για την υγεία μας. Το χρησιμοποιούμε στις σαλάτες, στις σάλτσες και σχεδόν σε όλα τα φαγητά. Παρομοιώδεις είναι η φράση «είσαι μαϊντανός» που λένε για όσους ανακατεύονται με όλα. Είναι από τα λίγα βότανα με πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, γι’ αυτό ονομάζεται «λαχανικό της υγείας». Είναι το πετροσέληνο, το αγαπημένο βοτάνι του Ιπποκράτη με το οποίο θεράπευε πολλές αρρώστιες. Περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες A,B,C και μέταλλα σίδηρο, μαγνήσιο, ιώδιο, φώσφορο, μαγγάνιο, κάλιο, νάτριο, θείο, χλώριο, κοβάλτιο. Ο κατάλογος των ασθενειών που  κάνει καλό μεγάλος. Εμείς θα αναφερθούμε σε μερικές. Ο μαϊντανός είναι αφάνταστα πολύτιμος στα νεφρά και στην κύστη. Με την πολυουρία διώχνει τις πέτρες. Είναι αντισηπτικό του αίματος, προληπτικό του καρκίνου, συνίσταται κατά του εντέρου και της υδρωπικίας. Είναι τονωτικός, χωνευτικός, αντιπυρετικός , κατά των πρησμένων αδένων, κατά των αποστημάτων, του στήθους, κατά του άσθματος και των πνευμονικών παθήσεων. Ευεργετικό στο συκώτι, διεγερτικός, ορεκτικός κ.ά. Στα μικρά πουλιά είναι δηλητηριώδες και στον παπαγάλο θανατηφόρος. Με τη συμβουλή του γιατρού πρέπει να το τρώνε οι εγκυμονούσες γιατί μπορεί να προκαλέσει αποβολή. Ο μαϊντανός ενισχύει τη μνήμη όμως πρέπει να προσέχουμε γιατί η ρίζα του φυτού περιέχει «Απιόλ» και σε μεγάλες δόσεις φέρνει ζαλάδες.

Το λάχανο.
Έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες. Άριστο θεραπευτικό του έλκους στομάχου και δωδεκαδαχτήλου. Θεραπευτικό των παθήσεων του στήθους, και του άσθματος. Μαλακώνει τον βήχα, κατά του βραχνιάσματος και των βρογχικών. Αντισκορβουτικό, τονωτικό, αποσυμφορεί τις αρτηρίες, ανακουφίζει πόνους αρθριτικών, ρευματισμών, κατά των εγκαυμάτων, της νευραλγίας του προσώπου, τον πονοκέφαλο. Βοηθά το ερυσίπελα και ανοίγει τους καλόγερους. Το λάχανο είναι τροφή φάρμακο. Να θυμάστε πάντα ότι τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να μην είναι φορτωμένο με ραντίσματα και λιπάσματα.

Το φασκόμηλο ή Αλισφακιά.
Οι Άραβες λένε γι΄ αυτό το ξεχωριστό βοτάνι. « πως μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπος που έχει στον κήπο του μια φασκομηλιά». Το φασκόμηλο πίνετε σαν αφέψημα ή έγχυμα με μέλι. Είναι κατά του κρυολογήματος, των ρευματισμών, του ερεθισμένου λαιμού, της νευροπάθειας, της ατονίας του στομάχου και των εντέρων, της αμηνόρροιας, δυσμηνόρροιας και λευκόρροιας. Είναι επίσης αντιπυρετικό, διεγερτικό-δυναμωτικό, αποχρεμπτικό και απολυμαντικό. Αυτές είναι μερικές από τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες. Είναι επίσης ενισχυτικό της μνήμης.

Ταραξάκο ή πικραλίδα ή δόντι του λιονταριού.
Το κατεξοχήν φυτικό φάρμακο του συκωτιού και της χολής. Είναι επίσης διουρητικό, στομαχικό, τονωτικό, αντισκορβουτικό, καθαριστικό του αίματος, καθαρτικό, κατά του βήχα, των φλεγμονών του στήθους, ελαττώνει τη χοληστερίνη, κατά του διαβήτη, και το πιο σημαντικό ενισχύει τη μνήμη. Περιέχει βιταμίνες και σχεδόν όλα τα μέταλλα.

ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ!!! ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ! ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ! ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ!

Φτιάχνω μόνη μου υγρό σαπούνι για τα πιάτα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία
Filenades τι θα λέγατε να φτιάχναμε μόνες μας υγρό σαπούνι για τα πιάτα; Χωρίς χημικά, φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και φιλικό προς τα χέρια μας; Ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:

50 γρ σαπούνι βάση τριμμένο (πράσινο ή άσπρο)
220 γρ νερό. (Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με έγχυμα χαμομηλιού που προστατεύει τα χέρια.) 
30 γρ λεμόνι 
1 κ.γ. μαγειρική σόδα.
½ κούπα γλυκερίνη.

Βράζω το νερό και το κατεβάζω από την φωτιά. Ρίχνω μέσα το σαπούνι που έχω τρίψει στον τρίφτη και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί. Μόλις κρυώσει ρίχνω το λεμόνι, τη γλυκερίνη και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει τζελ. Στη συνέχεια προσθέτω και μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα. Ανακατεύω και το βάζω σε πλαστικά μπουκάλια φύλαξης. Είναι πολύ καθαριστικό και κάνει αφρό. Δύο κουταλάκια αρκούν για μια μεγάλη στοίβα πιάτων και είναι φιλικό με τα χέρια, ακόμα και χωρίς τη γλυκερίνη. 

Ή  ένα αρωματικό μείγμα γρήγορης παρασκευής για το οποίο θα χρειαστούμε:
650 γρ. Υγρό σαπούνι Μασσαλίας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

Και μην σας απογοητεύουν οι δύσκολες δουλειές. Για τα πιάτα με λίπη, προσθέστε ½ φλυτζάνι ξύδι ή χυμό λεμονιού στο νερό για το πλύσιμο των πιάτων.

Για να μουλιάσετε το καμένο φαγητό στα ταψιά και τις κατσαρόλες, προσθέστε αμέσως λίγη μαγειρική σόδα και περιμένετε 15 λεπτά πριν τα καθαρίσετε. 

Αν το ταψί ή η κατσαρόλα έχει κρυώσει πριν προλάβετε να προσθέσετε μαγειρική σόδα, βράστε ένα διάλυμα με ένα φλιτζάνι νερό και 5 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας με 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα κατευθείαν μέσα στο ταψί ή την κατσαρόλα. Αφήστε το μείγμα να δράσει μέχρι να μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα τα υπολείμματα.

Και όλα αυτά γιατί αγαπάμε το περιβάλλον και θέλουμε να το παραδώσουμε όσο πιο αμόλυντο γίνεται στις επόμενες γενεές.

Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...