Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Αυθεντικό Αραβικό Χούμους

The original Hummus
The original Hummus - maninio.com - Arabic food - Arabic appetisers - Chickpeas - Recipes with chickpeas
Η πρώτη μου γεύση από Χούμους ήταν στο Κατάρ, όπου μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα Αραβικά εστιατόρια και όχι μόνο. Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα και εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του. Σερβίρετε με εκείνες τις τεράστιες Αραβικές πίτες και με πολλά διάφορα σαλατικά μαζί όπως μπαμπαγκανούς, φαλάφελ, ταμπουλέ, όλα βίγκαν και να γλείφετε τα δαχτυλά σας. Θα δημοσιεύω σταδιακά, ότι έχω μάθει απο Αραβική κουζίνα στα 9 μου χρόνια στο Κατάρ.
Στην Ελλάδα ειλικρινά έως τώρα δεν έχω βρεί παρόμοια σε γεύση Αραβικά πιάτα. Η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις γευτεί το αυθεντικό δύσκολα συμβιβάζεσαι με κάτι λίγοτερο, εκτός και εάν μάθεις να το φτιάχνεις. Μία φίλη μου Λιβανέζα λοιπόν, μου δίδαξε την εκτέλεση του τέλειου Χούμους και την μοιράζομαι μαζί σας.

Το Χούμους είναι μια κρεμώδης «σαλάτα», που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή Αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη, ενώ στο Ισραήλ την θέση της ρίγανης την έχει πάρει το ζάταρ (Πηγή Wikipedia).
Είναι βίγκαν, χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και πραγματικά νόστιμο! Η συνταγή δεν έχει καθόλου λάδι, μπορείτε όμως να προσθέσετε στο τέλος, αν θέλετε.
The original Hummus - maninio.com - Arabic food - Arabic appetisers - Chickpeas - Recipes with chickpeas
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κονσερβοποιημένα ρεβίθια ή να τα μαγειρέψετε μόνοι σας. Σημειώστε ότι η καλύτερη γεύση θα είναι με τα μαγειρεμένα. Επιπλέον, ο τύπος του μπλέντερ θα καθορίσει την υφή του τελικού πιάτου.
The original Hummus - maninio.com - Arabic food - Arabic appetisers - Chickpeas - Recipes with chickpeas
The original Hummus - maninio.com - Arabic food - Arabic appetisers - Chickpeas - Recipes with chickpeas
The original Hummus - maninio.com - Arabic food - Arabic appetisers - Chickpeas - Recipes with chickpeas
The original Hummus - maninio.com - Arabic food - Arabic appetisers - Chickpeas - Recipes with chickpeas
Συνταγή για 3 άτομα
  • 400 γραμμ. έτοιμα ή μαγειρεμένα ρεβύθια
  • Ζωμό από τα ρεβύθια
  • 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • Χυμό απο 1 λεμόνι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Για τα μαγειρεμένα ρεβύθια: Καλύψτε τα ρεβύθια με νερό απο βραδύς. Την επόμενη μέρα στραγγίξτε και μαγειρέψτε τα σε καινούργιο νερό για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. (Προσθέστε αλάτι στα 45 λεπτά του μαγειρέματος).
Για το χούμους: Αφήστε τα ρεβύθια να κρυώσουν, στραγγίξτε και βάλτε τα στο μπλέντερ με το σκόρδο, το ταχίνι, το λεμόνι και το αλάτι. Προσθέστε 2-3 κουταλιές ζωμό και χτυπήστε τα στο μπλέντερ εώς να γίνει μια κρεμώδης υφή. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέστε λίγο περισσότερο ζωμό ακόμα. Σερβίρετε και προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και έαν θέλετε και λίγο ελαιόλαδο.
Καλή μας Καθαρή Δευτέρα! 🙂

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...