Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Έξυπνοι Τρόποι για Καύση Λίπους!


Έξυπνοι Τρόποι για Καύση Λίπους!Ένας σημαντικός δείκτης του πόσο υγιές είναι το σώμα μας ,εκτός από τη μέτρηση του βάρους μας σε κιλά, είναι και το ποσοστό % του λίπους μας. Το λίπος είναι ένα από τα κύρια συστατικά του οργανισμού μας το οποίο κύρια λειτουργεί ως αποθήκη ενέργειας.
Όταν αυτό ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια ( 10-25% για τους άντρες& 18-35% για τις γυναίκες- όπου ο χαμηλότερος αριθμός αναφέρεται στο ιδανικό ποσοστό και σε ηλικίες από 20-30 ετών και ο μεγαλύτερος αριθμός σε άτομα άνω των 50 ετών και ως όριο ποσοστό λίπους ), έχει αρνητικά αποτελέσματα για τον οργανισμό μας όπως καρδιοπάθειες, εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη, υπέρταση, εμφάνιση καρκίνου κτλ.
Υπάρχουν κάποια έξυπνα κι εύκολα tips που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας έτσι ώστε να μειώσουμε το ποσοστό λίπους και να το διατηρήσουμε στα φυσιολογικά επίπεδα χωρίς κόπο αλλά με τρόπο!
1. Κοιμήσου περισσότερο
Όταν είμαστε κουρασμένοι, το έντερό μας παράγει περισσότερο γρελίνη, ένα χημικό που ευθύνεται για τις λιγούρες κι έτσι ο οργανισμός μας αποζητά την τροφή για να μπορέσει να μας κρατήσει ξύπνιους. Εν τω μεταξύ, η κόπωση καταστέλλει τη λεπτίνη, μία ορμόνη των λιποκυττάρων που είναι υπεύθυνη στο να δίνει στον εγκέφαλο το σήμα του κορεσμού. Έτσι, λοιπόν, καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες απ' όσες ο οργανισμός μας χρειάζεται. Γι' αυτό το λόγο, ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος, περίπου 8-10 ώρες το βράδυ και 30-40 λεπτά το μεσημέρι, είναι απαραίτητος για τη μείωση του ποσοστού λίπους.
2. Πιες νερό
Η αφυδάτωση μειώνει σημαντικά τον μεταβολικό ρυθμό και δεν αφήνει τον οργανισμό να κάψει θερμίδες αυξάνοντας και την πιθανότητα κόπωσης. Το νερό και τα χαμηλής θερμιδικής αξίας υγρά, όπως τσάι, ισοτονικά κτλ., βοηθά στον έλεγχο της πείνας και στην αποβολή των τοξινών και διευκολύνει τον οργανισμό να διασπάσει τα λίπη με μεγαλύτερη ευκολία. Οι ειδικοί συστήνουν 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα ενώ για τα άτομα που γυμνάζονται χρειάζονται επιπλέον 450-550 ml περισσότερο για κάθε ώρα προπόνησης.
3. Φάε το κατάλληλο σνακ την κατάλληλη στιγμή
Είναι σημαντικό να δίνουμε το κατάλληλο «καύσιμο» στον οργανισμό μας ανάλογα με τις ανάγκες του.
Έτσι, πριν από μία προπόνησή μας είναι απαραίτητο να δώσουμε ενέργεια στο σώμα μας για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το λίπος ως «καύσιμο» και όχι τον μυϊκό ιστό, καταναλώνοντας ένα σνακ με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως ξηρούς καρπούς, άπαχη πρωτεΐνη, φρούτα, μπάρες δημητριακών κτλ., ενώ μετά από την προπόνηση θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τους μύες μας καταναλώνοντας μέσα σε διάστημα 30΄ ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη- η οποία είναι υπεύθυνη για την αποκατάσταση των μυών- όπως ένα βραστό αυγό, λίγο γάλα, μισό γιαούρτι, 2 φέτες γαλοπούλα κτλ. Γενικά, τα συχνά και τακτά γεύματα συμβάλλουν στην απώλεια λίπους και ειδικότερα του κοιλιακού λίπους.
4. Μη ξεχνάς το πρωινό σου
Είναι αλήθεια πως μια καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται! Ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια για να μπορέσει να ξεκινήσει. Παραλείποντας το πρωινό καταναλώνουμε περισσότερη τροφή στο επόμενο γεύμα προσλαμβάνοντας περίσσιες θερμίδες. Επίσης, ο μεταβολισμός θεωρεί πως βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κι έτσι αποθηκεύει όλο το λίπος απ' την προηγούμενη μέρα αλλά και απ' το επόμενο γεύμα θεωρώντας πως πρέπει να προστατευθεί. Παίρνοντας ένα σωστό και θρεπτικό πρωινό κατανέμεται καλύτερα η όρεξη κατά τη διάρκεια της μέρας, ενεργοποιούμε από νωρίς τον μεταβολισμό και καίμε περισσότερο λίπος.
5. Φάε μήλα
«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», δύο μήλα την ημέρα όμως το λίπος κάνουν πέρα! Τα μήλα είναι εξαιρετικά λόγω της ικανότητάς τους να ικανοποιούν την πείνα με μόνο 81 θερμίδες ενώ ταυτόχρονα οδηγούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην τόνωση του μεταβολισμού με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες χάνοντας λίπος πολύ πιο γρήγορα
6. Δραστηριοποιήσου
Η προπόνηση με βάρη και αντιστάσεις αλλά και η διαλειμματική αερόβια άσκηση (άσκηση άνω των 30΄με αυξομείωση της έντασης) είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να κάψουμε λίπος και μάλιστα γρήγορα. Όσο πιο έντονη είναι η άσκηση και όσο περισσότερους μύες αυτή ενεργοποιεί τόσο καλύτερη αύξηση του μεταβολισμού πετυχαίνουμε κι έτσι μετά την προπόνηση θα καίμε θερμίδες για περισσότερη ώρα.
Βασιλειάδου Χριστίνα-Ειρήνη
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Personal Trainer- Pilates Trainer
xristinakivas@gmail.com

ΤΖΙΝΤΖΕΡ!

tzintzer-ygeia

Κρατήστε την καρδιά σας νέα  με τζίντζερ

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ θα  κρατήσει την καρδιά σας νέα και τις αρτηρίες σας καθαρές  Επιπροσθέτως, το τζίντζερ βοηθά στην προστασία κατά των επιβλαβών βακτηρίων και μυκήτων. Αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προστατεύσει την αρτηριοσκλήρυνση, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και την πρόληψη της οξείδωσης της LDL (την κακή χοληστερίνη). Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό θεραπεία για τη ναυτία.

ΓΑΡΙΦΑΛΑ!

συστήματος, την  τερηδόνα και την ουλίτιδα, και  να σκοτώσει τα βακτήρια, E.coli.garifallo-mpahari-ygeia

  Η Καταπολέμηση σε σχεδόν τα πάντα τα Γαρίφαλα

Η κανέλα, έτσι και το γαρίφαλο μπορεί να είναι ευεργετικό ενάντια στους μυϊκούς πόνους και την αρθρίτιδα. Από όλα τα μπαχαρικά, έχει το υψηλότερο ORAC (Oxygen Radical ικανότητα απορρόφησης) Αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι είναι το υψηλότερο σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, γαρίφαλο περιέχει ευγενόλη, η οποία έχει τα πιο αναισθητικά  οφέλη χρήσιμα για πονόδοντους, τον πόνο των ούλων, και του πονόλαιμου.Τα  Γαρίφαλα προσφέρουν επίσης ανακούφιση από παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος όπως το άσθμα και την  βρογχίτιδα, και την εξάλειψη των εντερικών παρασίτων, μυκήτων και βακτηρίων.

ΚΑΝΕΛΑ!

kanela-ygeia

 Ανακούφισε την ακαμψία Λόγω Αρθρίτιδας   με Κανέλα

Καθώς μεγαλώνουμε, πολλοί από εμάς μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα στους  μυς και τις αρθρώσεις λόγω αρθρίτιδας.  Η Κανέλα περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τον πόνο. Επιπλέον,  οι αντιβιοτικές ιδιότητες της κανέλας βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, την  τερηδόνα και την ουλίτιδα, και  να σκοτώσει τα βακτήρια, E.coli.

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ!

Βελτίωση της πέψης και του Ύπνου η Μαντζουράνα

Ένα υγιές πεπτικό σύστημα και ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητα για την γενική υγεία σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η  μαντζουράνα στη διατροφή μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα που βοηθούν την πέψη. Αν έχετε προβλήματα στον ύπνο, δοκιμάστε να προσθέσετε πέντε σταγόνες από αιθέριο έλαιο μαντζουράνας, διατίθεται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, σε ένα ζεστό μπάνιο.  Τα Αιθέρια έλαια του βοτάνου μπορεί να ανακουφίσουν το άγχος, να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήσυχοι όλη τη νύχτα.rigani-ygeia

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οι 8 super τροφές για να μην αρρωστήστε ποτέ!

Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2014 - 14:00
Share 23
Οι 8 super τροφές για να μην αρρωστήστε ποτέ!
Υπάρχουν άπειρες τροφές που είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων!

Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τις μάθουμε και να τις εντάξουμε στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας από τις ασθένειες.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις 8 υπερ-τροφές του χειμώνα που θα πρέπει να κατέχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα σας όλο το χρόνο!

Μαύρη σοκολάτα!

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, σιδήρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου, στοιχείο απαραίτητο για δυνατό ανοσοποιητικό. Μην θεωρείτε πως η σοκολάτα γάλακτος θα έχει τα ίδια αποτελέσματα, καθώς το ποσοστό κακάου είναι αυτό που κάνει την ουσιαστική διαφορά.

Μπρόκολο!

Μπορεί να μη θέλετε ούτε να το βλέπετε, αλλά ίσως αλλάξετε γνώμη αν μάθετε ότι μία μερίδα προσφέρει παραπάνω από την ημερήσια προτεινόμενη δόση βιταμίνης C, μαζί με τις βιταμίνες A, D, B6, K, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Παράλληλα, το μπρόκολο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, εξουδετερώνοντας τα περιττά στοιχεία που έχουν εισέλθει σε αυτόν.

Κινόα!

Οι μαγικοί σπόροι της είναι τράπεζες αμινοξέων, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου. Ανάλογα με τον τρόπο που θα τους μαγειρέψετε τρώγονται είτε για πρωινό είτε για συνοδευτικό στο δείπνο.

Αβοκάντο!

Δεν επωφελείται μόνο η καρδιά σας, αλλά ολόκληρο το σώμα από τις φυτικές ίνες, τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τα υγιή λιπαρά του. Σύμφωνα με έρευνες, το αβοκάντο έχει αντικαρκινική δράση, ενώ έχει την ιδιότητα να ρίχνει τη χοληστερίνη και την πίεση.

Καρότα!

Αποτελεί «τράπεζα» βήτα-καροτένιου, που μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Α είναι βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ενώ ειδικά το χειμώνα μας προστατεύει από ιούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Σολομός!

Η έλλειψη ήλιου το χειμώνα είναι δυνατό να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Καλό θα είναι λοιπόν να φροντίζετε να την προσλαμβάνετε από τροφές πλούσιες σε αυτή, όπως είναι ο σολομός. Να θυμάστε ότι 120 γραμμάρια σολομού την ημέρα, αντιστοιχούν σε 10-15 λεπτά ηλιοθεραπεία το χειμώνα!

Παντζάρι!

Είναι πλούσια σε φωτοχημικά και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.
Μην πετάτε ατ πράσινα φύλλα, καθώς είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βήτα-καροτενίου, ασβεστίου και σιδήρου.

Ρόδι!

Από πού να ξεκινήσουμε; Τα ρόδια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τανίνες με αντιοξειδωτική δράση, ενώ μας προσφέρουν επίσης φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Ε και Β6.Τα θρεπτικά συστατικά τους δρουν ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο, τα καθιστά σημαντικά για ένα υγιές σώμα που πάντα έχει ανάγκη από το συνήθως ελλειμματικό κάλιο.


Χταπόδι τουρσί

Ένας εξαιρετικός μεζές για συνοδεία σε ουζάκι, τσίπουρο ή μπύρα!Υλικά για ένα μέτριο βάζο:

Ένα μέτριο χταπόδι
Ελαιόλαδο και ξύδι λευκό
Αλάτι και πιπέρι σε κόκκους
Δαφνόφυλλα και σκόρδο
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι. Το βάζουμε ολόκληρο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ξύδι, 2-3 δαφνόφυλλα και μπόλικους κόκκους πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεπλένουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε με το γνωστό τρόπο (όπως στη σπιτική σάλτσα ντομάτας). Βάζουμε το χταπόδι στο βάζο, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λευκό ξύδι μέχρι να γεμίσει. Η αναλογία είναι περίπου 2 μέρη ξύδι-1 λάδι. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ρίγανη. Προσθέτουμε λίγη κάπαρη, 2 φύλλα δάφνης, μια-δυο σκελίδες σκόρδο και προαιρετικά 1-2 καυτερές πιπερίτσες.Κλείνουμε το βάζο ερμητικά, ανακινούμε καλά και φυλάμε στο ψυγείο.Διατηρείται τουλάχιστον 2 μήνες!
You migh

Betty's Cuisine: Γαύρος μαρινάτος

Betty's Cuisine: Γαύρος μαρινάτος: Υπέροχος και πολύ υγιεινός ο γαύρος – και σίγουρα αυτή του η εκδοχή είναι και πολύ αγαπημένη... 1 κιλό γαύρος 5-6 σκελίδες σκόρδο Ελαιόλα...
Κάντο όπως οι μπαλαρίνες

Κάντο όπως οι μπαλαρίνες

Γνωστές βρετανίδες χορεύτριες μοιράζονται μαζί μας τα πιο σημαντικά μυστικά τους σε άσκηση και διατροφή.
28 Ιανουαρίου 2014 Λουκία Λυκίδη


Σανίδωσε το:  Τη «σανίδα», μια  από τις αποτελεσματικότερες ασκήσεις εκγύμνασης των χεριών, του κορμού και των κοιλιακών, προτείνει  η χορεύτρια Τιέρνι Χιπ της Royal Opera House του Λονδίνου. «Μόνο ένα λεπτό αρκεί αλλά μετά από κάποιο διάστημα που θα έχετε δυναμώσει βάλτε στόχο τα δύο».

Get Juicy:  H χορεύτρια Σάρλοτ Γκουτς, πρωταγωνίστρια στο Dirty Dancing στο Aldwych Theatre του Λονδίνου, γεμίζει το ψυγείο της με λαχανικά, σαλάτες, αυγά και γιαούρτι. Το πιο σημαντικό μυστικό της όμως είναι οι χυμοί. «Έχω γίνει μεγάλη fan τελευταία. Μου δίνει απίστευτη ενέργεια, μου παρέχει βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά  και δεν μου προσθέτει κιλά».

Επιλέξτε pilates: To pilates προτείνει η χορεύτρια Ντάρσελ Φρέντερικ -Όσει. «Το pilates  είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κομμάτι της προπόνησης μου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους χορευτές αλλά και όχι μόνο. Ξεκινώντας την ημέρα μου με ασκήσεις pilates μου δίνει φοβερή ενέργεια και βοηθά το σώμα μου να εστιάσει».

Κάντο όπως στο Bollywood: H χορεύτρια Κάρολ Φουρτάδο, πρώτη χορεύτρια στην παράσταση Merchants of Bollywood ανακάλυψε στους χορούς του Bollywood μια ιδανική μορφή άσκησης. «Είναι φοβερή άσκηση. Πολύ καλή για την καρδιά. Σε κάνει αμέσως να ιδρώνεις. Ταυτόχρονα είναι πολύ διασκεδαστικό, πράγμα πολύ σημαντικό αφού ο πιο σίγουρος τρόπος για να σταματήσεις την γυμναστική είναι να την  βαριέσαι».

Βαθύ κάθισμα. Τα βαθιά καθίσματα είναι η πρόσφατη μανία της Έιμι Θόρτον. «Είμαι αποφασισμένη να αποκτήσω τα οπίσθια της J. Lo. Κάνω τρία σετ των 20 καθημερινά και όταν νιώθω ιδιαίτερα αποφασισμένη δένω μια κορδέλα για αντίσταση γύρω από τα πόδια μου, πάνω από τα γόνατα. Σε πεθαίνει».

Ξεκουράστε τους μυς. Οι μπαλαρίνες ξέρουν τι σημαίνει πόνος στα πόδια. Δώδεκα λεπτά μέσα σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό για να ξεκουραστούν οι μυς αλλά και άραγμα στον καναπέ με τα πόδια ψηλά είναι οι πιο συνηθισμένοι τρόποι για να τον αντιμετωπίσουν. Το μασάζ είναι και αυτό μέσα στην λίστα με τα πράγματα που προτείνουν.
 
Ξεκινήστε την μέρα με
porridge. Το νερό αντί για το γάλα το κάνει ελαφρύ. Προσθέστε μέλι κανέλα και μια μπανάνα.
Μαύρος καφές και κανέλα. Ο σκέτος καφές ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Τα stick της κανέλας βοηθούν στο να μην πεινάμε ανάμεσα στα γεύματα και ταυτόχρονα επίσης επιταχύνουν τον μεταβολισμό μας.

Εστιάστε στην πρωτείνη: Πολλοί χορευτές προτιμούν την πρωτείνη στο δείπνο. Βρείτε ελαφριές συνταγές με στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλας.

Μπαλέτο.  Το ίδιο το μπαλέτο είναι ένα πολύ καλό είδος άσκησης που δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας για να παρακολουθήσετε. Επιλέξτε ανάμεσα σε κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο, τζαζ ή barre a terre..


ΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΓΙΑΤΡΙΚΟ

Xρησιμοποιήσετε το μέλι για την υγεία σας


To Φυσικό μέλι το οποίο δεν πρέπει να  θερμανθεί είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για την υγεία σας: προσθέστε το στο νερό του μπάνιου, χρησιμοποιήσετε το μέλι ως μάσκα προσώπου ή ένα χαλαρωτικό ποτό – και θα κερδίσετε αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην θεραπεία, λοιμώξεις του δέρματος προβλήματα και συναισθηματικό στρες.
Το κύριο συστατικό του μελιού είναι η φρουκτόζη (ζάχαρη φρούτων), η οποία δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής. Σε σύγκριση με τη λευκή ζάχαρη, η φρουκτόζη η αποσύνθεση του σώματος είναι πιο αργά, με αποτέλεσμα σε μια μέτρια αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Το Μέλι περιέχει επίσης πρωτεΐνες, ανόργανα άλατα (όπως σίδηρος, χαλκός, φώσφορο, κάλιο και νάτριο), τα ένζυμα και βιταμίνες, ειδικά της ομάδας Β.
Το Χρώμα του μελιού ποικίλλει μεταξύ των διαφόρων τύπων. Πιο σκούρο χρώμα δείχνει ότι το επίπεδο αντιοξειδωτικών είναι υψηλότερο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μέλι όταν ζεσταθεί πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου μπορεί να καταστρέψει τις   ιδιότητες του.
Εκτός από το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι σε διάφορους πρόσθετους τρόπους για να ωφελήσει την υγεία σας:

Κρύο και για γρίπη

Ένα παραδοσιακό ποτό για το κρυολόγημα ή γρίπη είναι ζεστό νερό με μέλι, λεμόνι, κανέλα και τζίντζερ. Συνιστάται να πίνετε κάθε δύο ώρες.

 Βήχας

Βράζουμε για 15 λεπτά ένα φλιτζάνι νερό και ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη βλέννα και να θεραπεύσει τα κρυολογήματα. Μετά το υγρό κρυώσει, το στέλεχος, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και πιείτε το πρωί, το απόγευμα και πριν τον ύπνο. Μπορείτε επίσης να κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύουμε με το μέλι και το τρώμε με το κουτάλι.

Η ακμή

Απλώστε μια σταγόνα  από φυσικό μέλι πάνω στα σπυράκια πριν πάτε για ύπνο και θα εξαφανιστόυν  σχεδόν εν μία νυκτί, λόγω της αντι-βακτηριακής ιδιότητες. Επίσης, το μέλι στεγνώνει τις πληγές και αποτρέπει τους ερεθισμούς του δέρματος καιτην  φλεγμονή.

 Τραύματα, εγκαύματα και τα έλκη

Μια γάζα αλειμμένη  με μέλι παρέχει ένα υγρό περιβάλλον για το δέρμα, βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων, αφαιρεί τις οσμές και μειώνει την φλεγμονή και το οίδημα.

Ξηρό δέρμα

Το μέλι είναι ένα άριστο συστατικό για να χρησιμοποιήσετε στο μπάνιο χάρη στην επούλωση και μαλακτικές ιδιότητες του. Μπορείτε να το εφαρμόσετε άμεσα για  το τραχύ δέρμα, ή να διαλυθεί το μέλι στο νερό και να προσθέστε το μίγμα στο νερό του μπάνιου.

Ξηρά χείλη

Απλώστε λίγο μέλι σε  ξηρά ή σκασμένα χείλη, και αφήστε το για λίγα λεπτά για να μαλακώσουν.

 Ουλίτιδα

Εφαρμόστε το μέλι άμεσα στην πληγείσα περιοχή. Αυτό θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γρήγορα.

Στρες

Ετοιμάστε μια κατευναστικό τσάι  χρησιμοποιώντας βότανα όπως μελισσόχορτο, Πασσιφλόρα και χαμομήλι, καθώς και την κρέμα με μέλι για να ενισχύσει την κατευναστική επίδραση.

Εντερικά έλκη

Δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα θα πρέπει να είναι αρκετό για τους περισσότερους τύπους μελιού. Φάτε με άδειο στομάχι τρεις φορές την ημέρα για τρεις εβδομάδες.

Εμμηνορροϊκού κύκλου

Μέλι διεγείρει την παραγωγή ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που ρυθμίζει τις  ορμονικές διεργασίες στο σώμα μας. Η σύσταση είναι να λάβετε  μια κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό ή τσάι από βότανα μία φορά την ημέρα.

 Πονοκέφαλο

Η κατανάλωση αλκοόλ φορτώνει το ήπαρ, το οποίο οδηγεί στα γνωστά συμπτώματα της αφυδάτωσης, δίψα, κεφαλαλγία και ναυτία. Πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με μισό φρέσκο ​​λεμόνι και μισό κουταλάκι του γλυκού σε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του ήπατος και να μειώσει την επίδραση της αλκοόλης. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε  το ποτό την ημέρα με άδειο στομάχι για τον καθαρισμό του σώματος.

Ξηρά μαλλιά

Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι μέλι και ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, και να κρατήσει το μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο. Μετά το πλύσιμο των μαλλιών (χωρίς σαμπουάν), ισχύουν δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τρίψτε καλά με τα δάχτυλά σας. Φοράτε ενα σκουφάκι και αφήστε το μείγμα στο κεφάλι σας για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, σαμπουάν και στεγνώστε τα μαλλιά όπως συνήθως.

Γήρανση του δέρματος

Ετοιμάστε ένα αντι γήρανση μάσκα: αναμίξετε 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι με 7 σταγόνες έλαιο νυχτολούλουδου (βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων του δέρματος). Προσθέστε 1 σταγόνα κάθε αιθέριο έλαιο λεβάντας (το οποίο έχει μαλακτικές και απολυμαντικές ιδιότητες) και αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου (διατηρεί υγιές το δέρμα, καταπραϋντικό και άκρως αποτελεσματικό για τις ώριμες και ξηρές επιδερμίδες). Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και περιμένετε για μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
να εμπλουτίσουν της μάσκας μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή μπανάνα πουρέ, το οποίο περιέχει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, καλίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, ιωδίου και βιταμινών Α και Β, και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι βρώμης (το οποίο έχει την ικανότητα να ηρεμεί το δέρμα και έχει μια ευγενή επίδραση αποφλοίωσης). Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, το οποίο περιέχει φυσικά γαλακτικό οξύ, το οποίο μπορεί να ρίξει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να προκαλέσουν έτσι μια φυσική απολέπιση. Μπορείτε να κρατήσει τη μάσκα στο ψυγείο μέχρι και έξι ημέρες.
Εν ολίγοις, το ευρύ φάσμα των ιδιοτήτων του μελιού μας  θα επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το μέλι κάθε μέρα με διάφορους τρόπους για να βελτιώσουμε την υγεία μας. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι το μέλι δεν συνιστάται για τους διαβητικούς, πάσχοντες από candida και τα βρέφη μέχρι την ηλικία του ενός έτους.
Το μέλι είναι επίσης ένα καλό φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης.
πηγη

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΦΥΣΙΚΑ

Οι καλύτερες τροφές για να καθαρίσετε τους Πνεύμονες σας


Θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι τα πνευμόνια μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας.
Κάθε μέρα ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 20.000 αναπνοές. Κάθε μία από αυτές τις αναπνοές τροφοδοτείται από τους πνεύμονές μας, που εργάζονται 24 ώρες την ημέρα για να εισπνέουν α και να εξαγάγουν  τα απαραίτητα αέρια για την επιβίωση.
Οι ασθένειες των πνευμόνων είναι μερικές από τις πιο κοινές ιατρικές καταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Αναπνευστικές ασθένειες κυμαίνονται από ήπιες  έως απειλητικές για τη ζωή, και περιλαμβάνουν παθήσεις όπως το άσθμα, πνευμονία, τον καρκίνο του πνεύμονα, βρογχίτιδα, κυστική ίνωση και άλλες.
Η άσκηση,  η αποχή από το κάπνισμα και την αποφυγή της ρύπανσης  για τους ανθρώπους θα  εξασφαλίσει την υγεία των πνευμόνων.  Η σωστή διατροφή μπορεί επίσης να διαδραματίσει έναν μεγάλο ρόλο στη φροντίδα για την υγεία των πνευμόνων σας;zise-sthn-eksoxi

Τα Σταυρανθή λαχανικά

Μια σταυρανθή λαχανικών είναι οποιαδήποτε τρόφιμα που είναι μέλος της οικογένειας από τα λάχανα. Είναι γενικά γεμάτα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν τις τοξίνες  να φυσικά καθαρίσει το σώμα σας. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τους ανθρώπους που επιδιώκουν την υγεία των πνευμόνων είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και

Τροφές με καροτενοειδή

Καροτενοειδές είναι μια  πορτοκαλί χρωστική ουσία αντιοξειδωτική που κόβουν  τους κινδύνους στην  ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα. Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά χαρακτηρίζονται με πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα. Τα καρότα είναι μια μεγάλη επιλογή, λόγω της βήτα-καροτίνη σε αυτά. Αυτό το αντιοξειδωτικό μετατρέπεται την βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να βοηθήσει να μειώσει το περιστατικό του άσθματος.

Τα τρόφιμα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Αυτό το λιπαρό οξύ είναι ζωτικής σημασίας για την   υγεία σας. Προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα έχουν ευεργετική επίδραση στο άσθμα. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό από αυτό μέσα από ψάρια, ξηρούς καρπούς ή λιναρόσπορος, δοκιμάστε τη λήψη ένα από τα πολλά συμπληρώματα διαθέσιμα

Τροφές με φολικό οξύ

Αυτά τα τρόφιμα είναι  για την καταπολέμηση της διαδικασίας των καρκινογόνων ουσιών του πνεύμονα και την πρόληψη μορφών καρκίνου. Μερικές μεγάλες επιλογές περιλαμβάνουν το σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές.

Σκόρδο

Το σκόρδο έχει παραμείνει μια βάση για διάφορες φυσικές πρακτικές υγείας, λόγω του αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Το υψηλό επίπεδο της allicin μειώνει την φλεγμονή και  καταπολεμά τις λοιμώξεις. Καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση του άσθματος.karkinos-pneymonos

Τροφές με βιταμίνη C

Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C  θα βοηθήσουν τους πνεύμονές σας να  μεταφέρει αποτελεσματικά το οξυγόνο σε όλο το σώμα. Τα τρόφιμα που είναι με  καλές πηγές βιταμίνης C και δημοφιλείς επιλογές για την υγεία των πνευμόνων είναι: ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές (πιπεριές), τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, γκρέιπφρουτ και, λαχανικών και χυμών τομάτας, φράουλες, μπρόκολο, ανανάδες, μάνγκο και πεπόνι πεπόνι.

Μούρα

Τα μούρα είναι ένα από τα πλουσιότερα φρούτα αντιοξειδωτικά, που περιέχουν  τις πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες του φλαβονοειδή β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τους πνεύμονές σας από τον καρκίνο, τις ασθένειες και την μόλυνση. Ερευνες αναφέρουν ότι ο χυμός φρούτων που περιέχει σκούρα μούρα, όπως τα σμέουρα, τα βατόμουρα ή βατόμουρα, μπορεί να βοηθήσει να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Μήλα

Τα φλαβονοειδή εχει ποικιλία βιταμινών στην  διατήρηση της υγιούς αναπνευστική λειτουργία και εμποδίζουν την ανάπτυξη των ασθενειών των πνευμόνων.

Τζίντζερ

Αυτό το μπαχαρικό είναι απίστευτα εύκολο να ενσωματωθούν στο γεύμα σας για μια προστιθέμενη γεύση και τόνωση της υγείας. Η αντι-φλεγμονώδη λειτουργία  του καθαρίζει τους πνεύμονές σας από την παρατεταμένη ρύπανσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Κουρκούμηpneymonas

Αυτό το μπαχαρικό είναι παρόμοια με  το τζίντζερ στα οφέλη για την υγεία των πνευμόνων τους με αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Ως ένα πρόσθετο πλεονέκτημα τα υψηλά ποσά της κουρκουμίνης μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων.

Γκρέιπ φρουτ

Η πικρή γεύση του φρούτου, θα επωφεληθεί  από τον πλούτο του πνεύμονα με στήριξη  των βιταμινών και ανόργανων συστατικών σε αυτό. Οι εμπειρογνώμονες υγείας δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή στα φρούτα είναι δυνατά για τον καθαρισμό από τους πνεύμονες που έχουν πραγματοποιηθεί από καρκινογόνες ουσίες.

Ρόδια

Αυτό το φρούτο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που είναι καλό να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. οι διατροφικές   ιδιότητες του αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των θεμάτων των πνευμόνων συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του όγκου.

Τρόφιμα με μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που είναι συνήθως συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από άσθμα θέματα. Μπορεί να αυξήσει την χωρητικότητα των πνευμόνων και να αξιοποιεί την αποτελεσματικότητα της αναπνευστικής διαδικασίας. Ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε αυτό το ορυκτό είναι μέσα από σπόρους, ξηρούς καρπούς ή φασόλια.

Νερό

Για άλλη μια φορά, όταν πρόκειται για την φυσική υγεία το νούμερο ένα φάρμακο που συνήθως  είναι το νερό. Αν και μπορεί να φαίνεται ήπιο, το σώμα μας το χρειάζεται  για πολλούς και διάφορους λόγους. Περισσότερο νερό στη διατροφή σας μπορεί να κάνει την διαδικασία του  κυκλοφορικού  σας που εργάζεται, διατηρώντας παράλληλα τους πνεύμονές σας ενυδατωμένους και έτοιμους να καθαρίσουν τις ανεπιθύμητες τοξίνες.
Η αμερικανική ένωση πνευμόνων λένε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι έκπληκτοι αν μάθουν ότι τα τρόφιμα που τρώμε μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή τους. Και πράγματι, για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι η διαφοροποίηση  στην διατροφή μας είναι σημαντική για την υγεία μας, καθώς κανένα μεμονωμένο τρόφιμο δεν θα παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Έτσι, εάν θέλετε να καθαρίσει τους πνεύμονές σας, μην ξεχάσετε να καταναλώνουν στη διατροφή σας πολλά ποικιλία των παραπάνω τροφών για τη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων σας.
Μια άλλη τεχνική για τον καθαρισμό των πνευμόνων σας είναι μέσα από η βαθιά αναπνοή. Μπορούμε βαθιά ανάσα και εκπνεύστε πλήρως για να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα καθαρισμού. Βαθιά αναπνοή και καθαρός  αέρας είναι πολύ χρήσιμος για τη διατήρηση των πνευμόνων να είναι υγιής και απαλλαγμένος από τις τοξίνες.
πηγη
healthyandnaturalworld.com/

Κρυολόγησε κανείς; αμέσως ντοματόσουπα!

της Κατερίνας Γκίκα 
Το στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου αυτόν τον χειμώνα είναι να μην αφεθώ έρμαιο σε πάσης φύσεως ιούς που καραδοκούν να με αρπάξουν και να με ρίξουν στο κρεβάτι χωρίς έλεος. Η εύκολη λύση θα ήταν να αρχίσω προκαταβολικά τα εμβόλια, αλλά δεν είναι και η καλύτερη. Είχα πειραματιστεί να βρω το φάρμακό μου από την προηγούμενη, δύσκολη για μένα χρονιά, όπου προσπαθούσα να κρατήσω το ανοσοποιητικό μου σε καλά επίπεδα. Και τα κατάφερα. Είναι απόλυτα φυσικό και “θαυματουργό”. Αρκεί να μην αγνοήσεις τα σημάδια που σε προειδοποιούν γι' αυτό που έρχεται. Ο λαιμός ξηραίνεται, η αναπνοή δυσκολεύει, το κεφάλι αρχίζει να πονά, τα κόκαλα βαραίνουν... Μ’ άλλα λόγια εγώ μπορώ πλέον να το νιώσω πότε έρχεται η κατάρρευση ώστε, αν όχι να το αποφύγω, τουλάχιστον να το περάσω ξώφαλτσα. Η πανοπλία μου είναι η ντοματόσουπα.

Αν έχετε φτιάξει  από τις καλοκαιρινές ντομάτες σάλτσα είναι ό,τι καλύτερο - αν όχι, τρέξτε στην λαϊκή ή το μανάβικο και προμηθευτείτε δυο κιλά κόκκινες ζουμερές ντομάτες (όσο υπάρχουν ακόμη).
Η ντοματόσουπα - ασπίδα στο κρυολόγημα
  • 5-6 ντομάτες
  • 1 καυτερή πιπεριά, τσίλι, ή μπούκοβο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • ½ κουταλάκι μαύρη ζάχαρη 
  • κυβάκια τυρί κίτρινο ή μοτσαρελάκια
  • ρίγανη - βασιλικός
  • λάδι, 1 φλιτζανάκι 
  • αλάτι
  • λεμόνι
Εκτέλεση
Λιώστε τις ντομάτες στο μπλέντερ. (Περιέχουν άφθονη βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού). Ρίχνετε τον φρέσκο ντοματοχυμό σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέστε: Μία (ή, αν το αντέχετε, περισσότερες σκελίδες) σκόρδο, είναι σημαντικό μικροβιοκτόνο. Μια καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (καίει στην κυριολεξία τα πάντα και λειτουργεί και ως αντιπυρετικό). Δύο φύλλα δάφνη που, εκτός από άρωμα, έχει και σπουδαίες αναλγητικές ιδιότητες και αν θέλετε και δυο φύλλα βασιλικού που έχει αντιβηχικές ιδιότητες. Μην ξεχάσετε να ρίξετε αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη. Με σκεπασμένη κατσαρόλα βράζετε τη σούπα για 20-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνετε ένα φλιτζανάκι λάδι. Αφήνετε να βράσει για άλλα πέντε λεπτά και κλείνετε τη φωτιά.
Σερβίρετε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε κύβους τυριού. Ταιριάζει πολύ το κατσικάκι Χίου, οι μπαλίτσες μοτσαρέλα και όλα τα κίτρινα τυριά. Πριν απολαύσετε το “φάρμακό” σας, που είναι κι ένα υπέροχο γεύμα (πρωινό μεσημεριανό ή βραδινό), πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και στίβετε λεμόνι. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα λεμονιού στο κέντρο του πιάτου.
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.
Επαναλάβανετε την σούπα σε διάφορες παραλλαγές. Μπορείτε, για παράδειγμα, να προσθέσετε καθώς βράζει σέλερι ή σέλινο και μερικές ροδέλες πράσο. Όμως πρέπει να υπερτερεί η ντομάτα. Δέκα λεπτά πριν αποσύρετε την σούπα από την φωτιά μπορείτε επίσης να την ενισχύσετε με ένα μεγάλο κουτάλι τραχανά.

Κανέλα και στο πλυντήριο πιάτων!!




Κανέλα και στο πλυντήριο!

της Κατερίνας Γκίκα 
Θα ήθελα να μοιραστώ ένα πολύτιμο μυστικό με όσους από εσάς έχετε ευαισθησία στις μυρωδιές. Μια από τις οσμές που δεν αντέχω, είναι αυτή που βγαίνει από το πλυντήριο πιάτων μαζί με τους ατμούς μετά από μια πλύση.

Προσπάθησα να το αντιμετωπίσω καθαρίζοντας τακτικά το πλυντήριο, αλλάζοντας απορρυπαντικό ή αγοράζοντας αρωματικά του εμπορίου με λεμόνι και μανταρίνι, τα οποία ήταν ακριβά και τα αποτελέσματα μέτρια. Τελικά βρήκα τη λύση και επειδή πουθενά στο διαδίκτυο δεν το έχω δει, ανυπομονώ να σας την μεταφέρω εδώ.
Τοποθετώ ένα ξυλάκι κανέλας σε μια από τις θήκες του πλυντηρίου, ανάμεσα στα ποτήρια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το άρωμα που βγάζει - ή μάλλον θα το διαπιστώσετε μόλις το εφαρμόσετε και ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου μετά την πλύση. Πιάτα και ποτήρια θα έχουν ένα ευχάριστο άρωμα κανέλας.
Είναι τόσο απλό, αλλά κανένα από τα αρωματικά του εμπορίου που πολυδιαφημίζονται δεν μπορεί να το συναγωνιστεί. Το φυσικό αποσμητικό μπορείτε να το ξεχάσετε εκεί για πολλές πλύσεις μέχρι η κανέλα να ανοίξει και να μην έχει πια άρωμα. Τότε αντικαταστήστε το ξυλάκι με ένα φρέσκο.

Λάχανο τουρσί: το καλύτερο προβιοτικό

της Κατερίνας Γκίκα
Το λάχανο είναι το φυσικό σαπούνι για τον οργανισμό μας. Αυτή είναι μια από τις πολλές ιδιότητες που έχει, αλλά είναι η πιο σημαντική. Το λάχανο, αφού περάσει από μια διαδικασία φυσικής ζύμωσης, γίνεται το καλύτερο φυσικό προβιοτικό το οποίο περιέχει όλες εκείνες τις ιδιότητες που χρειάζεται ο οργανισμός για να αποτοξινωθεί. Το θαλασσινό αλάτι και το νερό ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων. Το λάχανο τουρσί είναι το ιδανικό ως σαλάτα τις ημέρες της νηστείας, με λάδι και λεμόνι ή λάδι και λευκό ξύδι. Αλλά και για τις γιορτινές κρεπάλες είναι ιδανικό συνοδευτικό για λουκάνικα ή γουρουνόπουλο ώστε να εξιλεωθείτε από κάθε αμαρτία.
Photo: turkmenkitchen@Flickr
Photo: turkmenkitchen@Flickr
Υλικά
  • ένα άσπρο λάχανο
  • μια κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • σέλινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 παντζάρια
  • χοντρό αλάτι
  • (προαιρετικά σκόρδο)
Παρασκευή
Βράζω σε μια κατσαρόλα νερό με σέλινο και ένα παντζάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ρίχνω λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι (εγώ έριξα αλάτι από τον Αβλέμονα Κυθήρων), ένα παντζάρι κομμένο σε κομματάκια, για να δώσει χρώμα στο νερό, δυο φύλλα δάφνης και μια πιπεριά καυτερή, κοπανισμένη (Από το μποστάνι της Γαλάτειάς μας).
Έχω ήδη πλύνει καλά και κόψει σε κομμάτια το λάχανο και μόλις το νερό πάρει μερικές βράσεις κλείνω την φωτιά, ρίχνω το λάχανο και τα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Περιμένω και στη συνέχεια ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ που σφραγίζει καλά - ο ζωμός πρέπει να σκεπάζει το λάχανο αλλά αφήνω κενό το πάνω μέρος του δοχείου γιατί το λάχανο μέρα με τη μέρα θα φουσκώσει.
(Ιδεωδώς, το βάζο να  είναι γυάλινο ή ξύλινο. Προσθέτω και το άλλο παντζάρι κομμένο σε ροδέλες για να δώσει στο ζωμό ακόμα πιο βαθύ χριστουγεννιάτικο χρώμα). Το αφήνω για τρεις μέρες να γίνει η ζύμωση και είναι έτοιμο. Το λάχανο διατηρείται εκτός ψυγείου μήνες και μάλιστα όσες περισσότερες μέρες τo αφήσετε, τόσο το καλύτερο.
Το τουρσοζούμι θα είναι τo... ”φάρμακό” σας για αυτόν τον χειμώνα. Σκέτο ή ζεστό με μια κουταλιά μέλι για τον πονόλαιμο και θα με θυμηθείτε.

πως να μειώστε τα τριγλυκερίδια μέσα από τη διατροφή σας


Πολλοί είναι εκείνοι που όταν κάνουν εξετάσεις και έχουν υψηλά τριγλυκερίδια το πρώτο που σκέφτονται είναι ότι πρέπει να βγάλουν τα λιπαρά από τη διατροφή τους.
Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στην αύξηση των τριγλυκεριδιών και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Αν λοιπόν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια και δεν ξέρετε τι πρέπει να φάτε, ακολουθείστε ορισμένες χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας:
1. Μειώστε ή και αποφύγετε την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
2. Μειώστε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη όπως γλυκά, μη φυσικούς χυμούς και γενικότερα σνακ με πολλή ζάχαρη.
3. Μειώστε την κατανάλωση υδατανθράκων από ψωμί και αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες.
4. Καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως.
5. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα κορεσμένου λίπους, όπως βούτυρο, γλυκά, κόκκινο κρέας και πλήρη γαλακτοκομικά.
6. Βάλτε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (όπως ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και λιπαρά ψάρια, ακόμη και κατεψυγμένα).
7. Προσπαθήστε τέλος να ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014


Πως να διατηρήσετε τον μαϊντανό όλο το χειμώνα κ άλλα κολπάκια!!


Πως να διατηρήσετε τον μαϊντανό όλο το χειμώνα!
Κολπάκια για να διατηρήσετε τον μαϊντανό όλο το χειμώνα, να διώξετε τον λεκέ από coca cola από το ρούχο και άλλα πολλά!
  • Τον μαϊντανό για να διατηρηθεί όλο τον χειμώνα τον βάζουμε σε βάζο με ελαιόλαδο.
  • Το κόκκινο κρασί στα υφάσματα βγαίνει αν… τριφτεί ο λεκές πριν από το πλύσιμο με σόδα. Όχι με αλάτι γιατί θα τρυπήσει το ύφασμα ύστερα από μερικά πλυσίματα.
  • Αν σας πέσει coca cola στο ρούχο, βγαίνει με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα και αμέσως να πλυθεί.
  • Αν ο νεροχύτης σας έχει άσχημες μυρωδιές ρίχνετε μία φορά τον μήνα βραστό νερό που έχομε βάλει 1 φλιτζάνι του καφέ αλάτι.
  • Το κιτρίνισμα στο ύφασμα από το σίδερο καθαρίζει με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οξυζενέ.
  • Ο στόκος από τα ξύλινα έπιπλα βγαίνει με νερό και αμμωνία.
  • Για να φτιάξετε ξύδι, προσθέστε ψωμί μέσα σε ξινισμένο κρασί και αφήστε λίγες μέρες στον ήλιο.
Ομάδα neadiatrofis.gr

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το απόλυτο φάρμακο για Φαρυγγίτιδα – Λαρυγγίτιδα – Βραχνάδα

Εδώ και αρκετά χρόνια έχω μιαευαισθησία και παθαίνω φαρυγγίτιδες και λαρυγγίτιδες, ειδικά τους κρύους μήνεςτου χειμώνα. Ποτέ δεν έχω πάρει αντιβηχικά σιρόπια και κανένα άλλο φάρμακο.
Τιςφλεγμονές αυτές, που συνήθως προέρχονται από ιώσεις, τις αντιμετωπίζω με ταθαυματουργά τσαγάκια που πίνω. Φτιάχνω ένα έγχυμα με φασκόμηλο, θυμάρι, χαμομήλικαι δεντρολίβανο. Όταν είναι έτοιμο, κάνω εισπνοές από τους ατμούς τουεγχύματος και στη συνέχεια, αφού βάλω μερικές σταγόνες λεμόνι και λίγο μέλι, τοπίνω ζεστό. Αυτό το κάνω 3-4 φορές την μέρα και άλλες 5-6 κάνω γαργάρες με τοίδιο έγχυμα. Σε δύο μέρες έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα και την τρίτη είμαιπερδίκι. Εναλλακτικά μπορούν να μπουν στο έγχυμα και άλλα βότανα. Ένα επίσηςθαυματουργό βότανο είναι η μολόχα, που μαλακώνει το λαιμό και το λάρυγγα. Αν οβήχας προέρχεται από βροχικά μπορεί να προστεθεί μαντζουράνα ή και ρίγανη. Τοσπαθόχορτο και το τίλιο είναι επίσης κατάλληλα, όπως και η λεβάντα(γιααλλεργικό βήχα) και η μέντα αν έχετεκρυώσει(όχι για αυτούς που κάνουν ομοιοπαθητική). Όποιο συνδυασμόχρησιμοποιήσετε θα δείτε αποτελέσματα, όμως πρέπει να έχει απαραίτητα φασκόμηλοκαι θυμάρι. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε και σιρόπι, ειδικά για τα μικράπαιδιά που δυσκολεύονται να πιούν τσάι. Φτιάξτε ένα δυνατό έγχυμα από τα παραπάνω βότανα (όλα μαζί ή συνδυάστεκάποια) και ανακατέψτε το με μέλι σε αναλογία 2:1 (2 μέρη έγχυμα – 1 μέροςμέλι). Το φυσικό μας σιρόπι είναι έτοιμο και πίνετε άφοβα 5 φορές την μέρα από1-2 κουταλάκια.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Πρόπολη: Τι είναι και ποιά είναι τα οφέλη της

Πρόγραμμα Soulution Yoga για αρχάριους (13mins)



ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ


Μαγιά μπύρας

Σήμερα όταν λέμε μαγιά μπύρας, αναφερόμαστε στην διατροφική μαγιά η οποία παράγεται από καλλιέργεια του μύκητα Saccharomyces Cerevisiae.
Κατ’ αρχάς χρησιμοποιήθηκε για την απαραίτητη ζύμωση στην δημιουργία μπύρας απ’ όπου πήρε και το όνομά της. Ήταν γνωστή η χρήση της και η διατροφική της αξία από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μεταλλικών αλάτων και κυρίως βιταμινών ειδικά του συμπλέγματος Β.

Πού ωφελεί η μαγιά της μπύρας και γιατί;omorfia-ygeia-magia


* Βοηθά στη σωματική κόπωση
* Τονώνει το μυϊκό σύστημα και ανακουφίζει από τις κράμπες λόγω του μαγνησίου που περιέχει
* Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα καθώς και τις χρόνιες διάρροιες μιας και βελτιώνει την εντερική χλωρίδα
* Αντιμετωπίζει τις χρόνιες δυσπεψίες
* Είναι χρήσιμη στην ρύθμιση της χοληστερίνης
* Ενισχύει το νευρικό σύστημα εξαιτίας της χολίνης και του συμπλέγματος της βιταμίνης Β που περιέχει
* Έχει αντιφλογιστική δράση στην νεανική ακμή και στο δερματικό έκζεμα
* Μειώνει την τριχόπτωση
* Χορηγείται σαν συμπλήρωμα διατροφής σε δίαιτες αδυνατίσματος
* Επιδρά θετικά σε απλές μορφές αναιμίας λόγω του σιδήρου που περιέχει
* Τελευταία γίνονται μελέτες για την χρήση μαγιάς της μπύρας σε διαβητικούς ασθενείς. Παρατηρήθηκε μείωση μέχρι και 30% στις τιμές σακχάρου λόγω του χρωμίου το οποίο αποδεδειγμένα ρίχνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα
. Οι χορτοφάγοι συχνά επιλέγουν την μαγιά μπύρας σαν κορυφαίο διατροφικό συμπλήρωμα μιας και ο αποκλεισμός του κρέατος προκαλεί πτώση των επιπέδων των βιταμινών του συμπλέγματος Β.magia-ths-mpyras-mallia-omorfia

Σε τι μορφές υπάρχει η μαγιά μπύρας;

Χρησιμοποιούμε κυρίως αφυδατωμένη μη ζυμώσιμη μορφή. Κυκλοφορεί σε χάπια, σκόνη και νιφάδες. Επίσης, κυκλοφορεί ένας τύπος ζωντανής μαγιάς σε υγρή μορφή και σε μείγμα με χυμούς (γκρέιπ φρουτ), βασιλικό πολτό ή άλλα συστατικά. Η υγρή μορφή έχει σπουδαία εφαρμογή σε γαστρίτιδες, μειώνοντας την διάρκεια της θεραπείας κατά πολύ.

Έχει παρενέργειες;

Σπάνια αναφέρθηκε τυμπανισμός στα έντερα με ταυτόχρονη χορήγηση τροφής. Εάν πάρει κανείς πρωί νηστικός την μαγιά με λίγο χυμό φρούτων, περίπου 30 λεπτά πριν το πρωινό γεύμα, τα συμπτώματα υποχωρούν. Ανάλυση αποξηραμένης μαγιάς μπύρας Βιταμίνες Β-1 Β-2 Β-6 Νιασίνη Χολίνη Βιοτίνη Φολικό οξύ Αμινοξέα Λυσίνη Τρυπτοφάνη Λευκίνη Γλυκίνη Σπαρτικό οξύ Μεθιονίνη Μεταλλικά άλατα Φώσφορος Κάλιο Μαγνήσιο Ασβέστιο Σίδηρος Μαγγάνιο Σελήνιο Ιώδιο Ψευδάργυρος Χρώμιο
Η μαγιά μπύρας έχει παραδοσιακή χρήση ως φυσικό σκεύασμα με μεγάλη διατροφική αξία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε φυσική πηγή των βιταμινών Β, αμινοξέων και μετάλλων. Το υψηλό ποσοστό υδατανθράκων που περιέχει καθιστά τη μαγιά μπύρας μία πλήρη τροφή μεγάλης διατροφικής αξίας. Οι υδατάνθρακες δίνουν στον οργανισμό την ενέργεια που έχει ανάγκη για να εκτελέσει τις εσωτερικές του μεταβολικές λειτουργίες. Είναι ευεργετική για την καλή εμφάνιση του δέρματος με ωφέλιμη δράση σε περιπτώσεις ακμής καθώς και στην καλή υγεία των νυχιών και των μαλλιών, που τα τονώνει και τα βοηθά να διατηρούν τη λάμψη τους Ενισχύει τους μυς, απαραίτητο συμπλήρωμα σε αθλούμενους
Χρήσιμο τονωτικό για όλες τις ηλικίεςomorfia-ygeia-magia

Συνιστώμενη χρήση:

Η μαγιά μπύρας έχει διαιτητική δράση αν ληφθεί μισή ώρα πριν το γεύμα επειδή δημιουργεί ένα ευχάριστο αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να αισθάνεται ο οργανισμός «γεμάτος» και έτσι να τρώμε λιγότερο. Αντίστοιχα πρόσληψη της μαγιάς μπύρας μετά από το γεύμα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους σε περιπτώσεις που αυτό είναι επιθυμητό.
Η ένταξη της μαγιάς μπύρας στο διαιτολόγιό μας κάθε μέρα συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας.

Μάσκα ομορφιάς από μαγιά μπύρας για λιπαρό δέρμα

Θα χρειαστούμε:
* 3 κουταλάκια πράσινο άργιλο σε σκόνη * 3 κουταλάκια μαγιά μπύρας σε σκόνη * 1 κουταλάκι μέλι * 1 κουταλάκι ταχίνι * 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού * 3 κουταλάκια λάδι καλέντουλας * 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιάς * 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας * 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο Διαδικασία Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και παίρνουμε μια μάσκα σε μορφή πάστας. Αν είναι αραιή προσθέτουμε λίγο άργιλο ακόμη. Απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και αφήνουμε 15 λεπτά. Αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Η μάσκα αυτή καθαρίζει σε βάθος το λιπαρό δέρμα, καταπραΰνει τυχόν σπυράκια και ταυτόχρονα υδατώνει το πρόσωπο :
ΠΗΓΗ
herb-and-diet.blogspot.gr/
.proionta-tis-fisis.info/magia-mpiras-evergetikes-

φλεβική ανεπάρκεια=κιρσοί!=αγγειοχειρουργός Χαράλαμπος Ηλίας

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014



ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΟ-ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΩΡΙΜΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ
Θα χρειαστείτε
20 ml λάδι αργκάν
10 ml αβοκάντο oil
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι
1 σταγόνα βιταμίνη Ε
Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε φιμέ μπουκαλάκι. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο (η εφαρμογή πρέπει να γίνεται το βράδυ).
Ιδιότητες: Το λάδι αργκάν είναι το καλύτερο λάδι για το πρόσωπο, με πάρα πολλές θρεπτικές και αναπλαστικές ιδιότητες, σε συνδυασμό με το λάδι αβοκάντο που θρέφει το δέρμα. Το τριαντάφυλλο είναι το καλύτερο αιθέριο έλαιο για την ανάπλαση και αντιγήρανση του δέρματος, όπως επίσης το μύρο και το λιβάνι.

Τι πρέπει να τρώμε για να νικάμε όλες τις ασθένειες!


laxano-trofes
Η φύση γιατρεύει
  • Άγχος: Ηρεμεί με βασιλικό, θυμάρι, βερίκοκο, βρώμη, παντζάρι, λάχανο, μαρούλι, μαντζουράνα, ρίγανη, ροδάκινο, μαϊντανό.
  • Αεροφαγία: φρέσκο γλυκάνισο, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μαντζουράνα, μέντα, ρίγανη.
  • Αδυναμία (οργανισμού): δεντρολίβανο, μαντζουράνα, φασκόμηλο, πιπεριές
  • Αιμορραγία: πορτοκάλι, γλιστρίδα, δάφνη, βάλσαμο, λουΐζα, δίκταμο, πεντάνευρο, καρότο, λεμόνι, πρόπολη.
  • Αιμορροΐδες: παντζάρι, κάστανο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, πεπόνι, πατάτα, πράσο, φασκόμηλο, ταραξάκο, γιαούρτι.
  • Ακμή: καρότο, λάχανο, μαρούλι, μαγιά μπίρας, τομάτα, γογγύλι, ταραξάκο, γιαούρτι.
  • Αμυγδαλίτιδα: σκόρδο, λάχανο, καρότο, κρεμμύδι, σύκο, λεμόνι, μέλι, πρόπολη, γογγύλι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σέλινο, μέντα, θυμάρι, μαντζουράνα, αγριοτριανταφυλλιά, γιαούρτι.
  • Αναιμία: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, θυμάρι, μελισσόχορτο, δεντρολίβανο, ντομάτα, παντζάρι, καρότο, κάστανο, λάχανο, ραδίκι, νεροκάρδαμο, φύτρα, σιτάρι, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μήλο, καρύδι, ελιά, πρόπολη, πράσο, μαϊντανός, δαμάσκηνο, σπανάκι, ταραξάκο, σταφύλι.
  • Αναπνευστικές Παθήσεις: χαμομήλι, θυμάρι, πανσές.
  • Ανορεξία: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, ραδίκι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), κέδρος, λεμόνι, μοσχοκάρυδο, ρίγανη, βασιλικός πολτός, πρόπολη, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, μαυροράπανο, φασκόμηλο, σέλινο.
  • Αντικαταρροϊκά: αγιόκλημα, λεβάντα, τίλιο, ρίγανη.
  • Αντισηπτικά: καλέντουλα, δίκταμο, λεβάντα, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, τσάι βουνού, χαμομήλι.
  • Απασβέστωση: πορτοκάλι, σπαράγγι, παντζάρι, καρότο, λάχανο, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, μήλο, κριθάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, σέλινο, σταφύλι, γιαούρτι.
  • Αρθρίτιδα και Αρθροπάθεια: σκόρδο, σπαράγγι, αγκινάρα, λάχανο, αγγούρι, ραδίκι, κρεμμύδι, κεράσι, φράουλα, λεμόνι, μήλο, τομάτα, γκρέιπ φρουτ, πράσο, μαυροράπανο, ραπάνι, σταφύλι.
  • Αρτηριακή υπέρταση: σκόρδο, φράουλα, λεμόνι, μαντζουράνα, μήλο, ελιά, ρύζι, σίκαλη, σόγια, σταφύλι.
  • Αρτηριοσκλήρυνση: σκόρδο, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, μαγιά μπίρας, μήλο, καρύδι, τομάτα, πράσο, δαμάσκηνο, σίκαλη, σόγια.
  • Αρτηριακή υπόταση: βρώμη, κριθάρι, βασιλικός πολτός, πρόπολη, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι.
  • Άσθμα: αγριμόνιο, Αχιλλέα, βαλεριάνα, βάλσαμο, γαϊδουράγκαθο, δεντρολίβανο, ευκάλυπτος, θυμάρι, κρεμμύδι, λεβάντα, μαντζουράνα, μάραθο, μελισσόχορτο, ρίγανη, σέλινο, σκόρδο, τίλιο, χαμομήλι.
  • Αφαλάτωση (έλλειψη μεταλλικών αλάτων): πορτοκάλι, σπαράγγι, παντζάρι, καρότο, λάχανο, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, μήλο, κριθάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, σέλινο, σταφύλι, γιαούρτι.
  • Αϋπνία: βερίκοκο, βρώμη, λάχανο, μαρούλι, μαντζουράνα, μήλο, ρίγανη, ροδάκινο, κολοκύθα, βαλεριάνα, βάλσαμο, βασιλικός, δυόσμος, μέντα, ευκάλυπτος, λεβάντα, Λουΐζα, μελισσόχορτο, χαμομήλι, δεντρολίβανο.
  • Αυτιών πόνοι: βασιλικός, κολοκυθιά, κρεμμύδι, μελισσόχορτο, μολόχα, σκόρδο, χαμομήλι.
  • Άφθες: δεντρολίβανο, αγριοτριανταφυλλιά, φασκόμηλο, χαμομήλι.
  • Βήχας: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, βασιλικός, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, σύκο, μαρούλι, αμύγδαλο, μέλι, ρίγανη, κουκουνάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, γογγύλι, φασκόμηλο, σέλινο, θυμάρι.
  • Βρογχίτιδα: σκόρδο, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, σύκο, φύτρα, μαρούλι, μήλο, μέντα, μέλι, ρίγανη, κριθάρι, κουκουνάρι, μαυροράπανο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, θυμάρι.
  • Γαστρίτιδα: καρότο, λάχανο, μάραθο (φινόκιο), σύκο, μαρούλι, λεμόνι, πιπεριά, μέλι, πατάτα, φασκόμηλο, γιαούρτι, κολοκύθι.
  • Γήρας: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, καρότο, κάστανο, λάχανο, κεράσι, κρεμμύδι, σύκο, φύτρα, λεμόνι, μήλο, φουντούκι, βασιλικός πολτός, πρόπολη, γκρέιπ φρουτ, σίκαλη, σόγια, γιαούρτι.
  • Γρίπη: σκόρδο, πορτοκάλι, κανέλλα, λάχανο, κρεμμύδι, φύτρα, λεμόνι, μέντα, μέλι, κουκουνάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, γιαούρτι.
  • Δερματίτιδα: πορτοκάλι, σπαράγγι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, αγγούρι, νεροκάρδαμο, φράουλα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, καρύδι, ελιά, πρόπολη, μαυροραπανο, ρύζι, φασκόμηλο, ταραξάκο, σταφύλι, γιαούρτι.
  • Διαβήτης: σπαράγγι, βρώμη, αγκινάρα, λάχανο, ρεβίθι, ραδίκι, νεροκάρδαμο, φασόλι, κέδρος, μαγιά μπίρας, μήλο, φουντούκι, ελιά, ρύζι, φασκόμηλο.
  • Διάρροια: σκόρδο, βερίκοκο, κανέλλα, καρότο, κάστανο, λάχανο, γαρύφαλλο, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μήλο, μέντα, μοσχοκάρυδο, πρόπολη, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, γιαούρτι.
  • Δυσκοιλιότητα: βερίκοκο, πορτοκάλι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, κρεμμύδι, σύκο, φράουλα, σιτάρι, μαρούλι, μαγιά μπίρας, αμύγδαλο, μήλο, μελιτζάνα, πεπόνι, ελιά, πατάτα, ροδάκινο, πρόπολη, τομάτα, πράσο, δαμάσκηνο, ρύζι, σίκαλη, ταραξάκο, σταφύλι, γιαούρτι, κολοκύθα, κολοκυθάκι.
  • Δυσμηνόρροια: φρέσκο γλυκάνισο, λάχανο, μαρούλι, μέντα, μαϊντανός, δεντρολίβανο, φασκόμηλο.
  • Δυσπεψία: σκόρδο, δάφνη, φρέσκο γλυκάνισο, βασιλικός, κανέλλα, γαρύφαλλο, ραδίκι, κρεμμύδι, μάραθο (φινόκιο), κέδρος, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μελιτζάνα, μέντα, μοσχοκάρυδο, κόκκινη πιπεριά, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, μαυροράπανο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, σέλινο, ταραξάκο, θυμάρι, γιαούρτι, κολοκύθα.
  • Εγκαύματα: βάλσαμο, κολοκυθιά, ευκάλυπτος, θυμάρι, κρεμμύδι, λεβάντα, πατάτα, χαμομήλι.
  • Εκζέματα: δεντρολίβανο, κελέντουλα, λεβάντα, μαϊντανός, φασκόμηλο, χαμομήλι.
  • Έλκος στομάχου και δωδεκαδάκτυλου: καρότο, λάχανο, λεμόνι, μήλο, πατάτα, μυζήθρα, φασκόμηλο, γιαούρτι.
  • Εμετός: γλυκάνισο, μάραθο, μελισσόχορτο, μέντα.
  • Εντερικά παράσιτα: σκόρδο, κανέλλα, καρότο, λάχανο, ρεβίθι, γαρύφαλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μήλο, μέντα, φουντούκι, καρύδι, πράσο, μαϊντανός, θρούμπι, θυμάρι, σπόροι κολοκύθας.
  • Εντερίτιδα: σκόρδο, βασιλικός, κανέλλα, καρότο, αγκινάρα, λάχανο, ραδίκι, κρεμμύδι, μαγιά μπίρας, μήλο, μέντα, μέλι, κριθάρι, τομάτα, ρύζι, δεντρολίβανο, ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι, γιαούρτι, κολοκύθα, κολοκυθάκι.
  • Εντομοαπωθητικά: τεύκριο, βασιλικός.
  • Εξανθήματα: αγριμόνιο, γαϊδουράγκαθο, μολόχα, πατάτα.
  • Επιπεφυκίτιδες: μαϊντανός, καλεντούλα.
  • Ευθραυστότητα των τριχοειδών: πορτοκάλι, λάχανο, μαυροσίταρο, λεμόνι, πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός.
  • Ζαλάδες: βάλσαμο, βασιλικός, δεντρολίβανο, λεβάντα, μαϊντανός, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, αγριοτριανταφυλλιά, χαμομήλι.
  • Ζυμώσεις του εντέρου: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, βασιλικός, κανέλλα, καρότο, γαρύφαλλο, κεράσι, κρεμμύδι, μάραθο, μαρούλι, μέντα, κόκκινη πιπεριά, πρόπολη, μαϊντανός, μαυροράπανο, φασκόμηλο, θρούμπι, ταραξάκο, θυμάρι, γιαούρτι.
  • Ηλίαση: πρώτες βοήθειες αφέψημα σαμπούκου.
  • Ημικρανία: βασιλικός, λάχανο, κεράσι, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μαντζουράνα, μήλο, μέντα, μαυροράπανο, δεντρολίβανο.
  • Ηπατική ανεπάρκεια: πορτοκάλι, σπαράγγι, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, νεροκάρδαμο, φράουλα, μαρούλι, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μήλο, μελιτζάνα, μέντα, καρύδι, ελιά, κριθάρι, πρόπολη, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, δαμάσκηνο, μαυροράπανο, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σέλινο, ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι.
  • Ηρεμιστικά: βάλσαμο, λεβάντα, αγριοτριανταφυλλιά.
  • Ιγμορίτιδα: σκόρδο, λάχανο, λεμόνι, μέντα, πρόπολη, κουκουνάρι, θυμάρι, γιαούρτι.
  • Ίκτερος: πορτοκάλι, σπαράγγι, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, νεροκάρδαμο, φράουλα, μαρούλι, μαγιά μπίρας, λεμόνι, μήλο, μελιτζάνα, μέντα, καρύδι, ελιά, κριθάρι, πρόπολη, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, δαμάσκηνο, μαυροράπανο, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σέλινο, ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι.
  • Ισχιαλγία: σκόρδο, σπαράγγι, αγκινάρα, λάχανο, αγγούρι, ραδίκι, κρεμμύδι, κεράσι, φράουλα, λεμόνι, μήλο, τομάτα, γκρέιπ φρουτ, πράσο, μαυροράπανο, ραπάνι, σταφύλι.
  • Κάλοι: βάλσαμο, καλέντουλα, μολόχα, πατάτα, σκόρδο.
  • Καρδιακό έμφραγμα: σκόρδο, καρότο, λάχανο, μήλο, σίκαλη, σόγια γιαούρτι.
  • Καρκίνος: σκόρδο, παντζάρι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φύτρα, μήλο, πρόπολη, μαϊντανός, σέλινο.
  • Κίρρωση του ήπατος: κρεμμύδι, λάχανο, κέδρος, πρόπολη, δεντρολίβανο.
  • Κιρσοί: σκόρδο, λάχανο, λεμόνι, ταραξάκο.
  • Κοκίτης: σκόρδο, βασιλικός, λάχανο, μαρούλι, ρίγανη, μαυροράπανο, δεντρολίβανο, θυμάρι.
  • Κολικοί του ήπατος: αγκινάρα, καρότο, κεράσι, κρεμμύδι, φράουλα, λεμόνι, μήλο, μελιτζάνα, καρύδι, ελιά, μαυροράπανο, ραπάνι, δεντρολίβανο, ταραξάκο, σταφύλι.
  • Κολίτιδα: σκόρδο, βασιλικός, κανέλλα, καρότο, αγκινάρα, λάχανο, ραδίκι, κρεμμύδι, μαγιά μπίρας, μήλο, μέντα, μέλι, κριθάρι, τομάτα, ρύζι, δεντρολίβανο, ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι, γιαούρτι, κολοκύθα, κολοκυθάκι.
  • Κόπωση: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, σπαράγγι, βρώμη, κανέλλα, καρότο, κάστανο, λάχανο, γαρύφαλλο (μπαχαρικό), ραδίκι, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φασόλι, σύκο, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, κέδρος, μαυροσίταρο, λεμόνι, μαντζουράνα, αμύγδαλο, μήλο, μέντα, μέλι, κεχρί, μοσχοκάρυδο, βασιλικός πολτός, κουκουνάρι, πρόπολη, μαϊντανός, δαμάσκηνο, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, σέλινο (σέλερι), ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι.
  • Κρυολόγημα: σκόρδο, πορτοκάλι, κανέλλα, λάχανο, κρεμμύδι, φύτρα, λεμόνι, μέντα, μέλι, κουκουνάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, γιαούρτι.
  • Κυστίτιδα: σκόρδο, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, μάραθο (φινόκιο), κέδρος, κριθάρι, πράσο, γογγύλι, θυμάρι, γιαούρτι.
  • Λαρυγγίτιδα: σκόρδο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, σύκο, λεμόνι, μέλι, φασκόμηλο, σέλινο (σέλερι).
  • Λοιμώδη νοσήματα: σκόρδο, πορτοκάλι, κανέλλα, καρότο, λάχανο, αγγούρι, γαρύφαλλο, κρεμμύδι, φύτρα, λεμόνι, μέντα, μήλο, μέλι, κριθάρι, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, θυμάρι, σταφύλι.
  • Λόξιγκας: βαλεριάνα, δυόσμος, μέντα, ρίγανη.
  • Ματιών ερεθισμοί: καρπούζι, κρόκος, Λουΐζα. μαϊντανός, μάραθο, ραδίκι.
  • Μελανιές: αγριμόνιο, βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, κρεμμύδι, μαϊντανός, μάραθο, μελισσόχορτο, μολόχα, πατάτα, σινάπι.
  • Μετεωρισμός: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, βασιλικός, κανέλλα, γαρύφαλλο, κρεμμύδι, μάραθο (φινόκιο), μαρούλι, λεμόνι, μαντζουράνα, μέντα, μοσχοκάρυδο, ρίγανη, κόκκινη πιπεριά, μαϊντανός, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, θυμάρι, γιαούρτι.
  • Μώλωπες: Αχιλλέα, αθανασία, βιόλα, πιπεριά (κόκκινη), βάλσαμο.
  • Ναυτίες: γαϊδουράγκαθο, κολοκυθιά, λεβάντα, μάραθο, ρίγανη.
  • Νευρωτική κατάθλιψη: βερίκοκο, κανέλλα, λάχανο, μήλο, μέντα, μοσχοκάρυδο, πρόπολη, βασιλικός πολτός, δαμάσκηνο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σέλινο, θυμάρι.
  • Νεφρική ανεπάρκεια: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, αγκινάρα, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), μήλο, πεπόνι, κριθάρι, αχλάδι, γκρέιπ φρουτ, ροδάκινο, πράσο, μαϊντανός, γογγύλι, ρύζι, φασκόμηλο, ταραξάκο, κολοκυθάκι.
  • Όγκοι: σκόρδο, παντζάρι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φύτρα, μήλο, πρόπολη, μαϊντανός, σέλινο.
  • Οίδημα: σκόρδο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, μαϊντανός, γογγύλι, σταφύλι.
  • Οξύτητα στομάχου: λεμόνι, μέντα.
  • Ολιγουρία: σκόρδο, φρέσκο γλυκάνισο, αγκινάρα, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), μήλο, πεπόνι, κριθάρι, αχλάδι, γκρέιπ φρουτ, ροδάκινο, πράσο, μαϊντανός, γογγύλι, ρύζι, φασκόμηλο, ταραξάκο, κολοκυθάκι.
  • Οστεοπόρωση: πορτοκάλι, σπαράγγι, παντζάρι, καρότο, λάχανο, κεράσι, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, λεμόνι, αμύγδαλο, μήλο, κριθάρι, πρόπολη, μαυροράπανο, σέλινο, σταφύλι, γιαούρτι.
  • Ουλίτιδα: πορτοκάλι, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, σύκο, λεμόνι, σέλινο (σέλερι).
  • Παχυσαρκία: κεράσι, κρεμμύδι, φράουλα, μαρούλι, λεμόνι, μήλο, πατάτα, γκρέιπ φρουτ, πράσο, μαϊντανός, γογγύλι, ρύζι, σέλινο (σέλερι), ταραξάκο.
  • Πέτρες ουροδόχου κύστης (ουρολιθίαση): σκόρδο, βρώμη, καρό¬το, λάχανο, κεράσι, νεροκάρδαμο, μάραθο (φινόκιο), φράουλα, λεμόνι, μήλο, πράσο, μαϊντανός, μαυροράπανο, γογγύλι, ραπάνι, σέλινο, ταραξάκο.
  • Πέτρες χολής( χολολιθίαση): αγκινάρα, καρότο, κεράσι, κρεμμύδι, φράουλα, λεμόνι, μήλο, μελιτζάνα, καρύδι, ελιά, μαυροράπανο, ραπάνι, δεντρολίβανο, ταραξάκο, σταφύλι.
  • Πληγές: Μαλακώνουν με βιόλα, βίνκα, καλέντουλα.
  • Ποδάγρα: σκόρδο, σπαράγγι, βασιλικός, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, ραδίκι, κεράσι, μάραθο, φράουλα, κέδρος, μαρούλι, λεμόνι, πεπόνι, ελιά. αχλάδι, τομάτα, πράσο, μαϊντανός, δαμάσκηνο, μαυροράπανο, γογγύλι. δεντρολίβανο, ταραξάκο, σταφύλι.
  • Πονοκέφαλος: βασιλικός, λάχανο, κεράσι, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μαντζουράνα, μήλο, μέντα, μαυροράπανο, δεντρολίβανο.
  • Πονόδοντος: δίκταμος, δυόσμος, σαμπούκος, θυμάρι, καρυδιά, κισσός, κρεμμύδι, λεβάντα, μαντζουράνα, μέντα, ρίγανη, σινάπι, χαμομήλι.
  • Πρηξίματα: αγριμόνιο, μάραθος, μαντζουράνα, πατάτα, ραδίκι, σκόρδο, σινάπι, χαμομήλι, απήγανος.
  • Πυρετός: σκόρδο, πορτοκάλι, κανέλλα, καρότο, λάχανο, αγγούρι, γαρύφαλλο, κρεμμύδι, φύτρα, λεμόνι, μέντα, μήλο, μέλι, κριθάρι, γκρέιπ φρουτ, μαϊντανός, θυμάρι, σταφύλι.
  • Ραχιτισμός: σκόρδο, βερίκοκο, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, τυρί, σιτάρι, φύτρα, μαγιά μπίρας, καρύδι, ελιά, κουκουνάρι, πρόπολη, μαϊντανός, μαυροράπανο, φασκόμηλο, σπανάκι, γιαούρτι.
  • Ρευματισμοί: (βλέπε Αρθρίτιδα και Αρθροπάθεια).
  • Σαλμονέλωοη : σκόρδο, κανέλλα, καρότο, κρεμμύδι, μαγιά μπίρας, μέντα, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, γιαούρτι.
  • Σκορβούτο: πορτοκάλι, καρότο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φύτρα, λεμόνι, πατάτα, πρόπολη, μαυροράπανο, ραπάνι, ταραξάκο.
  • Σμηγματόρροια: λάχανο, λεμόνι, μαυροράπανο, δεντρολίβανο.
  • Στηθάγχη: σκόρδο, αγκινάρα, καρότο, λάχανο, μαγιά μπίρας, μήλο, καρύδι, σίκαλη, σόγια, γιαούρτι.
  • Στοματίτιδα: πορτοκάλι, καρότο, λάχανο, κρεμμύδι, σύκο, λεμόνι, σέλινο (σέλερι).
  • Ταχυπαλμίες: φρέσκο γλυκάνισο, μαρούλι, αμύγδαλο, μέντα, δενδρολίβανο.
  • Τσιμπήματα εντόμων: Αγριμόνιο, δυόσμος, θυμάρι, καρυδιά, κρεμμύδι, λεβάντα, μαϊντανός, μελισσόχορτο, μολόχα, μέντα, σκόρδο, φασκόμηλο.
  • Τυμπανισμός: βασιλικός, μάραθο, μελισσόχορτο, ρίγανη, σκόρδο, χαμομήλι.
  • Υπεργλυκαιμία: σπαράγγι, βρώμη, αγκινάρα, λάχανο, ρεβίθι, ραδίκι, νεροκάρδαμο, φασόλι, κέδρος, μαγιά μπίρας, μήλο, φουντούκι, ελιά, ρύζι, φασκόμηλο.
  • Υπερθυρεοειδισμός: καλαμπόκι.
  • Υπερκόπωση: σκόρδο, βερίκοκο, πορτοκάλι, σπαράγγι, βρώμη, κανέλλα, καρότο, κάστανο, λάχανο, γαρύφαλλο (μπαχαρικό), ραδίκι, κρεμμύδι, νεροκάρδαμο, φασόλι, σύκο, φράουλα, σιτάρι, φύτρα, κέδρος, μαυροσίταρο, λεμόνι, μαντζουράνα, αμύγδαλο, μήλο, μέντα, μέλι, κεχρί, μοσχοκάρυδο, βασιλικός πολτός, κουκουνάρι, πρόπολη, μαϊντανός, δαμάσκηνο, ρύζι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, σέλινο (σέλερι), ταραξάκο, θυμάρι, σταφύλι.
  • Υπέρταση: γλιστρίδα, δεντρολίβανο, κρεμμύδι, λεβάντα, μαϊντανός, μελισσόχορτο, σέλινο, σκόρδο.
  • Υπόταση: δάφνη, θυμάρι, φασκόμηλο.
  • Υπερχοληστερηναιμία: σκόρδο, αγκινάρα, ρεβίθι, λεμόνι, καλαμπόκι, μήλο, μελιτζάνα, καρύδι, σόγια, ταραξάκο, γιαούρτι.
  • Φαρυγγίτιδα: σκόρδο, λάχανο, κρεμμύδι, λεμόνι, μέλι, πρόπολη.
  • Φλεβίτιδα: λάχανο, λεμόνι.
  • Χειλικός έρπης: λεμόνι.
  • Χιονίστρες: καρότο, γαίδουράγκαθο, λάχανο, χαιρέφυλλο, καρύδια, κρεμμύδι,


ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Πως να αποφύγετε τις τοξινες που προκαλουν καρκινο με δικα σας φυσικά προιοντα ευκολα και απλα
Ενώ είναι αδύνατο να αποφύγει κανεις όλες τις τοξίνες που προκαλούν καρκίνο και τους παράγοντες που σας περιβάλλουν, υπάρχουν μερικά απλά, αλλά αποτελεσματικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε το οποίο θα μειώσει σημαντικά την έκθεσή σας σε τοξικές ουσίες.
Κάνοντας αυτές τις προσαρμογές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για κάθε τύπο του καρκίνου μαζί με μια αρμαθιά από άλλες ασθένειες. Το κλειδί σε αυτή τη λίστα είναι ότι κάθε ένα από τα στοιχεία που σας εκθέτει σε τοξίνες που προκαλούν καρκίνο ή παράγοντες σε καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή βάση. Με την εξάλειψη αυτών ουσιαστικά θα αποκόψει μια μεγάλη πλειοψηφία τοξινων
1. Αγοράστε βιολογικά τρόφιμα Με τη μετάβαση σε οργανικά, ετσι αποφεύγετε τα φυτοφάρμακα, τα τεχνητά συστατικά και επιβλαβή συντηρητικά.
2.Φίλτρο βρύσης σας νερό
Το νερό της βρύσης περιέχει αρσενικό, φθόριο και το χλώριο? τα οποία είναι ιδιαίτερα τοξικά. Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο νερού για το πόσιμο νερό σας είναι ένα σπουδαίο ξεκίνημα Ωστόσο, το σώμα απορροφά ένα σημαντικό ποσό του νερού μέσα από το δέρμα κατά τη διάρκεια του ντους και στα λουτρά. Μια καλή επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ένα ολόκληρο σηστιμα σ το σπίτι με φίλτρο νερού το οποίο μπορεί να αφαιρέσει το 99 τοις εκατό αυτών των χημικών ουσιών.
3. Βγαλτε τα σφραγίσματα υδραργύρου που λαμβάνονται από το στόμα σας ,ο υδράργυρος είναι ιδιαίτερα τοξικός και τα παλιά σφραγίσματα στο στόμα σας μπορεί να επιβραδύνουν την αποτοξίνωση απο το σύστημά σας.
4. Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό
Τα Αποσμητικά και αντιιδρωτικά περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων αλουμίνιο, parabens, προπυλενογλυκόλη, FD & C χρώματα, τάλκη και περισσότερο. Κάνοντας το δική σας φυσικό αποσμητικό( είναι τόσο εύκολη ανάμειξη με λάδι καρύδας, μαγειρική σόδα και βούτυρο καριτέ)
5. Αγοράστε φυσική οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα Το φθόριο είναι πολύ τοξικό και δεν πρέπει να καταπίνεται. Πολλές οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα περιέχουν φθοριούχο, τρικλοζάνη, σακχαρίνη και τεχνητά χρώματα όπως FD & C Blue # 1. Αποφύγετε αυτά τα συστατικά με την αγορά φυσικές οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα. Μπορείτε επίσης να κάνετε Το δική σας στοματικό διάλυμα με νερό , σόδα ή αλάτι της θάλασσας, και μια σταγόνα μέντα ή δέντρο τσαγιού λάδι.
6. Αγοράστε φυσικό αφρόλουτρο, σαμπουάν και κοντίσιονερ Αποφύγετε συστατικά που συμπεριλαμβανομένης τρικλοζάν, άρωμα, PEG, ceteareth, πολυαιθυλένιο, DMDM υδαντοΐνη και parabens όπως προπύλιο, ισοπροπύλιο, βουτύλιο, ισοβουτύλιο.
7. Φτιάξτε το δικό σας φυσικό καθαριστικά σπιτιού Καθαριστικά όπως AJAX, αντιβακτηριδιακό spray, χλωρίνη και τα παρόμοια παράγουν πολύ τοξικά αέρια. Μπορούν να αντικατασταθεί από μια απλή και ανέξοδη μίγμα ξιδιού και λεμονιού. Υπάρχουν πολλές απλές συνταγές για μη-τοξικό, σπιτικά καθαριστικά.
8. Η Αγορά σε φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχωνΤα περισσότερα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων με επωνυμία αφήνουν χημικά κατάλοιπα στα ρούχα σας,Τα οποίο απορροφάται από το δέρμα σας. Συστατικά για να αποφευχθεί περιλαμβάνουν γραμμική αλκυλοσουλφονικές ενώσεις νατρίου, κλάσματα πετρελαίου, φαινόλες και υποχλωριώδες νάτριο (χλωρίνη σπίτι).
9. Μην χρησιμοποιείτε τα μικροκύματα Τα Μικροκύματα σκοτώνουν τα τρόφιμα, Ο τρόπος που μαγειρεύετε είναι αφύσικος. χρησιμοποιείτε το φούρνο σας, φρυγανιέρα ή τοστιέρα όποτε αυτό είναι δυνατό.
10. Περιορίστε το κινητό σας χρήση Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο . Περιορίστε την χρήση του κινητού τηλεφώνου σας και προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε hands free όπως Bluetooth και μεγάφωνο όποτε είναι δυνατόν.
11. Μερικά άλλα προύχοντες περιλαμβάνουν: – Χρησιμοποιήστε φυσικό μακιγιάζ – Μην χρησιμοποιείτε ταλκ (ταλκ) – Μην χρησιμοποιείτε ζιζανιοκτόνα ή φυτοφάρμακα

πηγηhttp://www.naturalnews.com

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Γράφει ο: Sayer Ji,
H αρχέγονη κατάσταση του σώματος είναι ένα μια αδιάκοπη αναγέννηση,όπως η διαδικασία συνεχούς ανανέωσης των κυττάρων μέσα στο σώμα – η ζωή και ο θάνατος ασταμάτητα συνυφασμένες – το θαύμα του ανθρώπινου σώματος.
Σε περιόδους ασθένειας, ωστόσο, οι αναγεννητικές διεργασίες ωθούν το σώμα σε ισορροπία με τα τρόφιμα, τα βότανα, τα θρεπτικά συστατικά,τις θεραπευτικές ενέργειες, δηλαδή την πρόθεση επούλωσης. Σήμερα, ωστόσο, τα ναρκωτικά με βάση την ιατρική χρησιμοποιεί πάντοτε χημικές ουσίες που δεν έχουν σαν βάση την αναγεννητικής δυναμικού αλλά για το αντίθετο, σχεδόν πάντα παρεμβαίνουν με σωματικά αυτό-ανανέωσης, προκειμένου να καταστείλουν τα συμπτώματα που εφαρμόζονται.
Παρά την ολοκληρωτική αιρετική φύση των πραγμάτων που διεγείρουν την επούλωση και την ανάπλαση έναντι από το συμβατικό ιατρικό σύστημα για την αυτόματη υποχώρηση των συμπτωμάτων καταστολή κατά την διαχείριση της νόσου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών μέσω των ιατρικών περιοδικών έχουμε συλλέξει μια σειρά από αξιόλογες μελέτες για το θέμα …

Αναγέννηση νεύρων –anagennisi-nevron

Υπάρχει πραγματικά ένα ευρύ φάσμα των φυσικών ενώσεων με αποδεδειγμένα νεύρο-αναγεννητική αποτελέσματα. Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Research για την αναζωογόνηση , για παράδειγμα, βρέθηκε ένας συνδυασμός του βατόμουρου, πράσινο τσάι και καρνοσίνη που ειναι νευριτογόνος (δηλαδή εστια στην προαγωγή της νευρωνικής αναγέννηση) και των βλαστικων κύτταρων στα αναγεννητική αποτελέσματα σε ένα ζωικό μοντέλο της νευροεκφυλιστικής νόσου . Άλλες ουσίες που εχουν ερευνηθεί (νευριτογόνος ουσίες) περιλαμβάνουν:
Η κουρκουμίνη
Μανιτάρι χαίτη λιονταριού
Apigenin (ένωση σε λαχανικά όπως το σέλινο)
Είδος βατόμουρου
Ginseng
Huperzine
Natto
Red Sage
Η ρεσβερατρόλη
Βασιλικός Πολτός
Theanine
Ashwaganda
Καφές ( τριγονελλίνη )
Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία των νεύρων-ίασης ουσίες, γνωστές ως remyelinating ενώσεις, οι οποίες διεγείρουν την επισκευή του προστατευτικού περιβλήματος γύρω από τον άξονα των νευρώνων γνωστή ως μυελίνη, και την οποία οι συχνά ζημιές σε νευρολογική βλάβη ή / και δυσλειτουργίας, ιδιαίτερα αυτοάνοσων που προκαλούνται διαταραχές απομυελίνωσης . Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, ακόμη και η μουσική και ο έρωτας έχουν μελετηθεί για πιθανή τόνωση της νευρογένεσης, ανάπλασης και την επισκευή των νευρώνων, υποδεικνύοντας ότι η αναγεννητική ιατρική δεν απαιτεί απαραίτητα την κατάποση φαρμακων αλλα ενα μάλλον, ευρύ φάσμα θεραπευτικών ενεργειών μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία
 anagennisi-meso-diatrofis

Συκώτι

Αναγέννηση – γλυκυρριζίνη , μια ένωση που βρίσκεται σε γλυκόριζα, και την οποία πρόσφατα χαρακτήρισε ως ένα ισχυρό αντι-SARS παράγοντας του ιού , έχει βρεθεί επίσης να τονώνει την αναγέννηση της μάζας του ήπατος και στο ζωικό μοντέλο της ηπατεκτομή. Άλλες ουσίες αναγεννητική ήπατος περιλαμβάνουν:
Καρβακρόλη (μία πτητική ένωση ρίγανη)
Η κουρκουμίνη
Korean Ginseng
Rooibos
Βιταμίνη Ε
Β-κυττάρων Αναγέννηση – Δυστυχώς, η ιατρική κοινότητα δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει τον διαβήτη για την αναστροφή στο δυναμικό των φυσικών ενώσεων. Εκτιμώντας σαν θεραπείες των βλαστικών κυττάρων, καθώς και μια σειρά των συνθετικών ναρκωτικών στην αναπτυξιακή αγωγού που είναι το επίκεντρο των δισεκατομμυρίων δολαρίων της έρευνας, σε ετήσια βάση,
Οι ακόλουθες ενώσεις αποδείχθηκε πειραματικά για την ανάπλαση των παράγουν ινσουλίνη βήτα στα κύτταρα, τα οποία καταστρέφουν τον ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, τα οποια μόλις αποκατασταθουν μπορεί (τουλάχιστον θεωρητικά) στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς στο σημείο όπου αυτά δεν απαιτούν πλέον αντικατάστασης ινσουλίνης.
Gymenna Sylvestre («ο καταστροφέας ζάχαρης»)
Nigella Sativa («μαύρο κύμινο”)
Η βιταμίνη D
Η κουρκουμίνη (από το μπαχαρικό κουρκούμη)
Αργινίνη
Αβοκάντο
Berberine (που βρίσκεται στα πικρά βότανα όπως Goldenseal και Οξυάκανθα)
Πικρό πεπόνι
Σέσκουλα (ναι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά)
Μετάξι καλαμποκιού
Stevia
Η σουλφοραφάνη (ιδιαίτερα συγκεντρωμένη στο μπρόκολο λάχανα)

Αναγέννηση ορμόνης -ormones-diatrofi

υπάρχουν εκκρίσεις , οι οποίες αυξάνουν την ικανότητα των ενδοκρινών αδένων »να εκκρίνουν περισσότερες ορμόνες, και υπάρχουν ουσίες που αναγεννούν πραγματικά τις ορμόνες που έχουν υποβαθμιστεί (με την εκπομπή ηλεκτρονίων) σε δυνητικά καρκινογόνες “μεταβατική ορμόνη” μεταβολιτών. Μία από αυτές τις ουσίες είναι η βιταμίνη C . Ένας ισχυρός δότης ηλεκτρονίων, η βιταμίνη έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ηλεκτρόνια να αναστήσει τη μορφή και τη λειτουργία της οιστραδιόλης (οιστρογόνο? Ε2), προγεστερόνη, τεστοστερόνη, για παράδειγμα. Σε συνδυασμό με τα τρόφιμα που είναι σε θέση να υποστηρίξει την λειτουργία των αδένων , όπως οι ωοθήκες, η βιταμίνη C μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα ή εναλλακτική λύση για την θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Καρδιακή αναγέννηση των κυττάρων -

Όχι πολύ καιρό πριν, πίστευαν ότι ο καρδιακός ιστός ήταν μοναδικά ανίκανος να αναγεννηθεί. Ένα νέο, αλλά ταχέως αυξανόμενο σώμα της πειραματικής έρευνας δείχνει τώρα ότι αυτό δεν είναι απλά αλήθεια, και υπάρχει μια κατηγορία (καρδιάς ιστών) με αναγέννησης ενώσεις γνωστές ως neocardiogenic ουσίες. Neocardiogenic ουσίες είναι σε θέση να διεγείρουν τον σχηματισμό των καρδιακών προγονικών κυττάρων τα οποία μπορούν να διαφοροποιηθούν σε υγιείς ιστούς της καρδιάς, και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
Η ρεσβερατρόλη
Ginseng της Σιβηρίας (Eleuthero)
Εκχύλισμα κόκκινου κρασιού
Geum Japonicum
Ν-ακετυλο-κυστεΐνηvlastokytara-
Ένα άλλο αξιοσημείωτο παράδειγμα καρδιακής αναγέννησης των κυττάρων είναι μέσα από αυτό που είναι γνωστό ως fetomaternal η διακίνηση των βλαστικών κυττάρων μέσω του πλακούντα. Σε ένα πρόσφατο άρθρο συζήτησαν την καταπληκτική διαδικασία γνωστής ως « εμβρυϊκή μικροχιμαιρισμό »με την οποία το έμβρυο συμβάλλει σε βλαστικά κύτταρα για τη μητέρα τα οποία είναι ικανά να αναγεννήσουν τα κατεστραμμένα κύτταρα της καρδιάς της, και, ενδεχομένως, ένα ευρύ φάσμα άλλων τύπων κυττάρων.
Χόνδρος /η / Σπονδυλικής Στήλης Αναγέννηση -
Η κουρκουμίνη και η ρεσβερατρόλη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ανάρρωση από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Όσον αφορά την εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων, την οστεοαρθρίτιδα, υπάρχει μια ευρεία ποικιλία από δυνητικά αναγεννητικές ουσιες,
Τελικά, η αναγεννητική ιατρική απειλεί να υπονομεύσει την ίδια την οικονομική υποδομή που στηρίζετε μέχρι την σύγχρονη ιατρική ,με τα ναρκωτικά ως βάση στις εκφυλιστικές παθησεις στο ιατρικό σύστημα. Σύμπτωμα της καταστολής είναι κερδοφόρα, επειδή εγγυάται τόσο της διαιώνισης , καθώς και την παραγωγή της ένα διαρκώς διευρυνόμενο φάσμα των πρόσθετων, σε θεραπεία συμπτωμάτων που προκαλούνται.
Αυτή είναι ενα μη βιώσιμο, άπειρη μοντέλο ανάπτυξης που μοιράζεται χαρακτηριστικά με την διαδικασίας του καρκίνου η ίδια – σαν ένα μοντέλο, το οποίο από τη φύση του, είναι καταδικασμένο να αποτύχει και τελικά να καταρρεύσει.
Καλλιεργώντας την διατροφή, τον τρόπο ζωής και τις συμπεριφορές που ευνοούν την σωματική αναγέννηση μπορουμε να διακόψουμε αυτή το παθολογικό κύκλωμα, και να μας βοηθήσει να επιτύχουμε την ελευθερία του σώματος που αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος
πηγη
greenmedinfo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...