Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Χορτοφαγικό Σάντουιτς χωρίς γλουτένη για το γραφείo



Χορτοφαγικό Σάντουιτς χωρίς γλουτένη για το γραφείo

Τα εξαντλητικά ωράρια πολλές φορές οδηγούν σε κούραση και άγχος. Το μόνο που σκέφτεστε να φάτε όταν σας πιάνει η μεγάλη πείνα στο γραφείο είναι η πίτσα μαργαρίτα και τα σουβλάκια χωρίς κρέας – πολλές χορτοφαγικές επιλογές από delivery δυστυχώς δεν υπάρχουν ενώ στα περισσότερα πιάτα χωρίς γλουτένη  υπάρχει ο κίνδυνος επιμόλυνσης. Σας έχω μια ωραία ιδέα για σάντουιτς που θα σας χορτάσει και θα σας ανεβάσει γευστικά σε άλλο επίπεδο. Αφήστε δε που θα αυξήσει και την παραγωγικότητά σας. Και αυξημένη παραγωγικότητα σημαίνει και προαγωγή!
Υλικά για 1 σάντουιτς
2 φέτες ψωμί χωρίς γλουτένη
Σαλάτα (φύλλα σπανάκι, λόλα ή ό,τι άλλο θέλετε)
1 αβοκάντο, ώριμο
3-4 ραπανάκια, κομμένα σε ροδέλες
3 ασπράδια αυγών
λίγη πάπρικα
40γρ φέτα (προεραιτικά)
Οδηγίες
Για το αβοκάντο: Σε 1 μικρό μπολ λιώνετε το αβοκάντο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, χυμό λεμόνι, λίγη πάπρικα και βιολογική φέτα και το ανακατεύετε καλά.
Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους (τους κρόκους μπορείτε να τους κρατήσετε για να φτιάξετε ένα χορτοφαγικό κέικ!) σε ένα μπολ. Αν προσθέσετε λίγο γάλα θα αυξήσετε τον όγκο στα ασπράδια.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι και ανακατεύετε (σα να κάνετε scramble eggs).
Ανοίγετε τα ψωμάκια σας στη μέση, βάζετε για βάση την φρεσκοπλυμμένη σαλάτα, το μίγμα από το αβοκάντο, τα ασπράδια και τις ροδέλες από τα ραπανάκια κι είναι έτοιμο! Καλή όρεξη.
Tips
  • Το αβοκάντο έχει και την ονομασία «Το αχλάδι του Αλιγάτορα».
  • Προσοχή στο πώς αφαιρείτε τη φλούδα του αβοκάντο. Επειδή η μεγαλύτερη συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στο αβοκάντο βρίσκονται στο πρασινωπό κομμάτι της σάρκας του φρούτου, κάτω ακριβώς από τη φλούδα του, πρέπει να το καθαρίσετε προσεκτικά ώστε να μη χάσετε ίχνος από το θρεπτικό του φορτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...