Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016


Detox vegan σαλάτα με κινόα και φρούτα

Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για ένα πλήρες γεύμα στο γραφείο που θα σας δώσει ενέργεια και δεν θα σας φορτώσει με θερμίδες ενώ είναι σούπερ ιδέα αν ακολοθείτε κάποιο πρόγραμμα αποτοξίνωσης-detox ή είστε σε διατροφή χωρίς γλουτένη. Φτιαγμένη με τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχυμένη με superfoods, είναι ταυτόχρονα νόστιμη, χορταστική, θρεπτική και χαμηλή σε θερμίδες!
Υλικά για μία σαλάτα (χορτοφαγική χωρίς γλουτένη για 1 άτομο)
Για τη βάση της σαλάτας: λόλα ή μιξ λαχανικά (μαρούλι, γαλλική, ρόκα, σπανάκι κλπ)
1 μικρό αβοκάντο
1 φλυτζάνι κινόα
1 χούφτα αμύγδαλα, ανάλατα
1 χούφτα σταφίδες
1 μικρό μήλο και 1 μικρό πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. σπόρους chia (εναλλακτικά μπορείτε λιναρόσπορο)
Οδηγίες
Αφού έχετε μουλιάσει την κινόα για 6-8 ώρες, την έχετε ξεπλύνει καλά κάτω από άφθονο νερό για να ξεπικρίσει, την βράζετε με αναλογία 1 προς 1.5 αλατισμένο νερό .Για να φτιάξετε το τέλειο κινόα δείτε εδώ
Στην συνέχεια αφαιρείτε την φλούδα από το αβοκάντο και το πορτοκάλι (την φλούδα στο μήλο συνήθως την αφήνω, έχει πολλές φυτικές ίνες αρκεί να μην είναι συμβατικής καλλιέργειας, προσωπικά πάντα επιλέγω βιολογικά μήλα) και τα ψιλοκόβετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη βάση της σαλάτας (λόλα η μιξ σαλάτα), την κινόα, προσθέτε το ψιλοκομμένο μήλο, το αβοκάντο και το πορτοκάλι.
Στην συνέχεια ρίχνετε τη σταφίδα και τα αμύγδαλα και τέλος, πασπαλίζετε με τους σπόρους chia. Περιχύνετε με το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε καλά. Έτοιμη!
Tips
  • Μόλις μία κουταλιά της σούπας σπόροι chia, περιέχει 5 γρ. φυτικών ινών, 3 γρ. πρωτεΐνης, 2.282 mg ωμέγα 3 και 752 mg ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Επίσης έχουν 15 φορές περισσότερο μαγνήσιο από το μπρόκολο, τρεις φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, έξι φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα και δύο φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες.







  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...