Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Τα Κύτταρα Σας Ακούνε – Γιατρευτείτε Μιλώντας Στο Σώμα Σας & 2 Συμβουλές Του Όσσο!


H επιστήμη αρχίζει να συνειδητοποιεί την αρχέγονη γνώση των σαμάνων, των θεραπευτών και των πνευματικών δασκάλων, που βασίζονταν στις μοναδικές πνευματικές ιδιότητες του μυαλού για την επούλωση σωματικών και ψυχικών τραυμάτων. Το σώμα μας αποτελείται από κύτταρα και σε αυτά πρέπει να δώσουμε προσοχή, όταν απαιτούμε κάτι από αυτό.
Πολλοί ερευνητές όπως ο Δρ. Bruce Lipton, έχουν δείξει ότι οι σκέψεις μας, συνειδητές ή ασυνείδητες, επιδρούν στο σώμα μας και στο DNA μας. Ιδιαιτέρως, οι αρνητικές σκέψεις και οι λανθασμένες πεποιθήσεις επιταχύνουν διαδικασίες που βλάπτουν το σώμα. Τα καλά νέα είναι ότι ο θετικός εσωτερικός διάλογος και η άνευ όρων αγάπη για τον εαυτό μας μπορούν να κάνουν θαύματα.

Κάθε Σκέψη Μετράει

(Σχετικό άρθρο: Χακάρετε τη Σκέψη Σας και Κάντε τις Ενοχλητικές Εσωτερικές Σας Φωνές να Σωπάσουν)
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να μην δίνουμε αρκετή προσοχή στις σκέψεις που κάνουμε. Τα κύτταρά μας ακούνε τις αρνητικές σκέψεις του εσωτερικού μας διαλόγου, κάθε στιγμή, καθημερινά. Έχουν την ικανότητα να αποθησαυρίζουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις προηγούμενες εμπειρίες μας και τίποτα από αυτά δεν χάνεται, αν δεν δώσουμε εντολή εμείς να λησμονηθεί.
Αντιθέτως, κάθε σκέψη μετράει, που σημαίνει ότι όλη η στοργικότητα και η ενθάρρυνση που δίνετε στον εαυτό σας και όλα τα θετικά λόγια και οι δημιουργικές σας σκέψεις απορροφούνται από τα κύτταρα σας. Τα λόγια και οι συχνότητες της σκέψης έχουν την ικανότητα να αναπρογραμματίσουν ακόμη και το DNA.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ένας εγκέφαλος, που υποστηρίζεται από ένα ασήμαντο και επουσιώδες σώμα, αλλά ένα εξαιρετικά ευφυές ον. Κάθε μέρος της υπόστασής μας έχει τη δική του συνείδηση και η επίγνωση αυτή μας βοηθάει να επουλώσουμε τα τραύματά μας.

Τα Θετικά Λόγια Θεραπεύουν Το Σώμα

(Σχετικό άρθρο: Εκφράσου με Θετικές Λέξεις: Πως τα Λόγια Αναδομούν τον Εγκέφαλο!)
Για να αναπτύξουμε μια σεβαστή και στοργική σχέση με τον εαυτό μας, το σώμα μας, τα όργανα και τα κύτταρά μας, πρέπει να δούμε την εκπληκτική αλληλεξάρτηση όλων αυτών μέσα μας. Το πρώτο βήμα είναι να μπορέσουμε να ακούσουμε το σώμα μας μέσω του διαλογισμού. Ας αρχίσουμε λέγοντας φωναχτά «Σ’αγαπώ«!
Η Therese Wade δίνει τις εξής πρόσθετες συμβουλές:
  • Προσεγγίστε το σώμα σας με γνήσια συμπόνια, κατανοώντας ότι αποτελείται από ενσυνείδητα κύτταρα που βιώνουν συναισθήματα.
  • Δημιουργήστε μια βάση εμπιστοσύνης με το σώμα σας μέσω θετικών εσωτερικών συνομιλιών σχετικά με την αμοιβαία επιθυμία να συνεργαστείτε και να ξεπεράσετε την ασθένεια που σας ταλαιπωρεί.
  • Επιτρέψτε μεταπτώσεις στη συνομιλία χρησιμοποιώντας διαφορετικές σκέψεις και λέξεις που προκαλούν αυθόρμητα εξευγενισμένα συναισθήματα.
Ο πνευματικός ηγέτης, Osho (Όσσο), προσθέτει: «Μόλις αρχίσετε την επικοινωνία με το σώμα σας, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Το σώμα δεν εξαναγκάζεται, αλλά πείθεται. Έτσι δεν έρχεστε σε σύγκρουση με το σώμα, κάτι που θα ήταν άσχημο, βίαιο, επιθετικό, μιας και κάθε είδους συγκρούσεις οδηγούν σε ανεξέλεγκτη ένταση. Αφήστε την συνεργασία να βάλει τους κανόνες«.
Ο Osho δίνει δύο παραδείγματα που δείχνουν πως να προσεγγίσουμε το σώμα ώστε να έρθουμε σε ισορροπία μαζί του:
Για την απώλεια βάρους: «Πρώτα πείτε στον εγκέφαλο πως θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στο σώμα και τότε αυτός πρέπει να το δώσει. Στη συνέχεια, απλώς πείτε στο σώμα ότι θα ήταν ιδανικό να χάσετε κάποια κιλά και να έχετε έναν πιο σωστό μεταβολισμό. Συνεχίστε να τρώτε φυσιολογικά, απλά πείτε στο σώμα σας ότι πρέπει να χάσει μερικά κιλά. Όταν πετύχετε το στόχο σας, πείτε στο σώμα να διατηρηθεί όπως είναι και ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χάσει ή να κερδίσει περισσότερο βάρος.«
Για τις ημικρανίες: «Μιλήστε στο σώμα με δύο τρόπους. Πρώτα απευθυνθείτε σε ολόκληρο το σώμα, λέγοντάς του ότι η βοήθειά του είναι απαραίτητη για να απαλλαγείτε από τον πόνο στον εγκέφαλο. Εξηγήστε στο σώμα ότι ο πόνος δεν είναι κάτι φυσιολογικό για το ίδιο. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κουβαλά αυτό τον πόνο. Στη συνέχεια, μιλήστε στον εγκέφαλό σας απευθείας. Με δικά σας λόγια πείτε του: «εγώ σε αγαπώ, αλλά αυτός ο πόνος δεν είναι μέρος της φύσης σου και είναι καιρός να απαλλαγούμε από αυτόν.» Και όταν φύγει απλώς υπενθυμίστε στον εγκέφαλο να μην τον δεχτεί πίσω.«
Σκεφτείτε ότι η αληθινή θεραπεία και υγεία μπορεί να είναι δυνατή εάν διδαχτούμε πώς να συμφιλιωθούμε με το σώμα μας.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη και Πνευματικότητα κάντε like στην σελίδα Ψυχολογία & Φιλοσοφία στο facebook πατώντας στο πλαίσιο που ακολουθεί το like (Μου αρέσει) :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...