Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Α Φ Θ Ε Σ

Απαλλαγείτε από τις άφθες με φυσικό τρόπο.



Τώρα είναι η εποχή τους! Το ξέρω πως οι άφθες είναι επώδυνες κι ενοχλητικές. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αυτό που θέλετε είναι γρήγορη ανακούφιση απ' αυτήν την ενόχληση. Ξέρω πως δεν θέλετε να μακρηγορήσω αλλά να προχωρήσω στο παρασύνθημα κι αυτό θα κάνω. Δείτε πως μπορείτε πολύ εύκολα να τις επουλώσετε.

1. Μηλόξυδο
Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε μισό φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιήστε το ως στοματικό διάλυμα. Το μηλόξυδο είναι φυσικό αντισηπτικό.

2. Σκόρδο
Αν αντέχετε την μυρωδιά του φάτε μια σκελίδα σκόρδο. Μπορείτε να τ' αντικαταστήσετε με χάπια σκόρδου.

3. Κρεμμύδι
Καθημερινά να το χρησιμοποιείτε στη διατροφή σας. Επιταχύνει την επίλυση των προβλημάτων.

4. Γιαούρτι
Η καλύτερη θεραπεία για τις άφθες στο στόμα και στη γλώσσα. Στις κολπικές μυκητιάσεις μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, βάζοντας το με μπατονέτα, ακριβώς πάνω στην πληγή. Τρώτε καθημερινά.

5. Χυμός λεμονιού
Τσούζει όμως είναι πολύ καλό για την καταπολέμηση των μικροβίων. Χρησιμοποιείστε τον ως στοματικό διάλυμα 4 με 5 φορές την ημέρα.

6. Λάδι Καρύδας
Βρείτε βιολογικό λάδι καρύδας, θα σας χρειαστεί και γι' άλλες χρήσεις. Καταναλώνετε 2-3 κουταλάκια του γλυκού ημερησίως. Θα απαλύνει τα συμπτώματα.

7. Βορικό Οξύ
Ότι καλύτερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εσείς οι ενήλικες. Ανακατεύετε σ' ένα φλιτζάνι νερό 1/4 απ' το κουταλάκι του γλυκού βορικό οξύ. Πλένετε το στόμα σας μ' αυτό το σκεύασμα.
Δ Ε Ν το πίνετε!

8. Οξυζενέ
Άλλο ένα υλικό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Το γνωστό σε όλους μας οξυζενέ ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αγοράστε το από το φαρμακείο. Διαλέξτε το 3%.
Ένα κουταλάκι του γλυκού σ' ένα φλιτζάνι νερό τ' ανακατεύετε και το χρησιμοποιείτε ως στοματικό διάλυμα.

9. Αλατόνερο
Σ' ένα ποτήρι χλιαρό νερό προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και διαλύστε το. Κάντε μ' αυτό γαργάρες.

10. Μαγειρική Σόδα
Φτιάξτε πηχτή πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Τοποθετείστε αυτό το υλικό με μπατονέτα πάνω στην πληγή. Αφήστε το να δράσει.

11. Χυμός Cranberry και όχι Ζούμπερι (κατά τη διαφήμιση)
Είναι ευεργετικός ιδιαίτερα για τις κολπικές μυκητιάσεις. Πίνετέ τον καθημερινά.

12. Καστορέλαιο
Σ' ένα ποτήρι ζεστό γάλα προσθέστε μια κουταλιά της σούπας καστορέλαιο. Πίνετέ το καθημερινά. Ιδανικό για τις άφθες των χειλιών.

13. Φτιάξτε Smoothie
Πάρτε ένα αγγούρι, ένα ολόκληρο φύλλο σέλινου, μερικά αβοκάντο, μερικά φύλλα μαϊντανού, 6-8 φύλλα βασιλικού, μια κουταλιά χυμό λεμονιού, μια πρέζα μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι.
Βάλτε τα στο μπλέντερ ή στο multi με 250 ml αποσταγμένο νερό. Καταναλώνετε το μισό απ' αυτό, κάθε πρωί πριν φάτε οτιδήποτε και το υπόλοιπο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Αυτή τη θεραπεία την ακολουθείτε για έξι μήνες.
Αν τ' αντέξετε θα σας βοηθήσει να δυναμώσετε και ν' αντιμετωπίζετε γενικώς τα μικρόβια.

Β Ο Τ Α Ν Α και αιθέρια έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

14. Αλόη
Απλά βάλτε χυμό από το τζελ της αλόης. Θα δείτε πόσο γρήγορα θ' ανακουφιστείτε και θα κλείσουν οι πληγές

15. Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ
Αναμειγνύουμε περίπου 10 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ σε 30 ml αποσταγμένο νερό. Το εφαρμόζετε με μια μπατονέτα πάνω στην πληγή.

16. Αιθέριο έλαιο τεϊόδενδρου
Προσθέστε μερικές σταγόνες από αυτό το θαυματουργό αιθέριο έλαιο σ' ένα ποτήρι με χλιαρό νερό. Δε χρησιμοποιούμε ποτέ υψηλές θερμοκρασίες αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αιθέρια έλαια γιατί καταστρέφουμε τις ιδιότητές τους.
Κάνετε μπουκώματα 3 - 4 φορές ημερησίως. Μπορείτε να κάνετε ακόμα και κολπικές πλύσεις.

17. Αιθέριο έλαιο λεβάντας
Χρησιμοποιήστε 1-2 σταγόνες από αυτό το αιθέριο έλαιο πάνω στην οδοντόπαστά σας και βουρτσίστε κανονικά τα δόντια σας. Ιδανική για τις άφθες του στόματος.

18. Φτιάξτε Φυσικό Στοματικό Διάλυμα
Ανακατέψτε ίσες ποσότητες βάμματος Εχινάτσιας, γλυκόριζας, και μύρου. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτό το μείγμα σε ένα ποτήρι νερό. Χρησιμοποιήστε το ως στοματικό διάλυμα. Επαναλαμβάνετε τις πλύσεις κάθε 3-4 ώρες.

19. Αιθέριο έλαιο Γαρίφαλου
Προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο γαρίφαλου σε νερό. Κάνετε μπουκώματα. Γρήγορα θ' ανακουφιστείτε. Ιδανικό για τις άφθες στα χείλη. Προσοχή μην παίρνετε τα γαριφαλάκια που χρησιμοποιούμε για τα γλυκά και τ' αφήνετε με τις ώρες πάνω στην πληγή. Έτσι μπορεί και να γλυτώσετε απ' τις άφθες αλλά θα πάθετε έγκαυμα!

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ:
Μειώστε την κατανάλωση γλυκών και υδατανθράκων γιατί βοηθούν στην ανάπτυξη των μυκητιάσεων.
Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα και χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
Αποφύγετε τα παγωμένα και κατεψυγμένα ροφήματα και χυμούς.
Αν είστε επιρρεπείς σε κολπικές μολύνσεις να προσέχετε πολύ την καθημερινή υγιεινή σας.
Να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα.


ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ :

Να μην αγχώνεστε. Εδώ γελάμε
Αποφύγετε τη χρήση βαζελίνης και προφυλακτικών με λατέξ.
Να διακόψετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα- εκτός του γιαουρτιού, προϊόντα ζύμης, και τα μανιτάρια.
Να γνωρίζετε πως όπως εμφανίστηκαν οι άφθες έτσι και θα υποχωρήσουν. Αν δεν έχουν υποχωρήσει σε 15 μέρες να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.
Αν έχετε μέσα στον χρόνο επαναλαμβανόμενα συμπτώματα φυσικά και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό γιατρό. Αυτό σημαίνει προειδοποίηση για ένα πρόβλημα που ζητά την επίλυσή του.

Δεν ξεχνάμε πως τα βότανα είναι κι αυτά φάρμακα. Δεν τα χρησιμοποιούμε μαζί με άλλα φάρμακα χωρίς την έγκριση γιατρού.
Δεν τα χρησιμοποιούν οι εγκυμονούσες.
Οι πληροφορίες που σας παρέχω είναι ενημερωτικού χαρακτήρα.

Να μη μου αγχώνεστε με σκέψεις που δεν έχουν νόημα να γίνονται, αλλά κι αν έχουν, πάντα υπάρχει κάποια λύση που αν την αντιμετωπίσετε ψύχραιμα θα δείτε πως θα την επιλύσετε πιο γρήγορα και λιγότερο επώδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...