Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ!!

Οι ιδιότητες του ακτινίδιου που δεν ξέραμε!


8fb03c085da05b72666146a801df6752_M
Η παρουσία του στην φρουτοσαλάτα είναι απαραίτητη.
Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C και με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση η οποία βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων.Επιπλέον είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε κάλιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βοηθάει στην σωστή λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού σας συστήματος . Το ακτινίδιο είναι ευεργετικό και για τα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα.Κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα φρούτα στη διατροφή του ανθρώπου, το οποίο προσφέρει και σημαντικά οφέλη και στον ύπνο.
Οι ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν μελέτησαν τις επιδράσεις της κατανάλωσης ακτινίδιου στον ύπνο . Βρήκαν ότι η κατανάλωση του σε καθημερινή βάση συνδέεται με σημαντικές βελτιώσεις τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα του ύπνου.
Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν 22 γυναίκες και δύο άνδρες μεταξύ των ηλικιών 20-55 . Όλα βίωναν κάποια μορφή διαταραγμένου ύπνου . Για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων , οι εθελοντές έτρωγαν δύο ακτινίδια μία ώρα πριν κοιμηθούν.
Μετά από τέσσερις εβδομάδες κατανάλωσης ακτινίδιου, οι ερευνητές βρήκαν σημαντικές βελτιώσεις σε διάφορα θέματα του ύπνου. Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν πιο γρήγορα, πιο ήσυχοι και η ποιότητα του ύπνου βελτιώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...