Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η αξία ενός περιπάτου


 
Η αξία ενός περιπάτου
Βρείτε ευκαιρίες
*Δοκιμάστε να κάνετε τις εξωτερικές σας δουλειές, αφήνοντας το αυτοκίνητο πιο μακριά από τον προορισμό σας (περίπου 20 λεπτά με τα πόδια).
*Kάντε ένα διάλειμμα από την εργασία σας και περπατήστε για 10 λεπτά στην περιοχή γύρω από το γραφείο σας. Θα γυρίσετε πιο ανανεωμένοι, μιας και θα τονώσετε το κυκλοφορικό σας σύστημα.
*Φορέστε τη φόρμα σας και πηγαίνετε στο κοντινότερο πάρκο ή γήπεδο.
Τα οφέλη
Γενικά το περπάτημα ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και σωματικών προσόντων.
*Είναι ιδιαίτερα προσιτό και συνιστάται για τα άτομα που έχουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Oι ήπιες εντάσεις και ο χαμηλός βαθμός δυσκολίας δίνουν τη δυνατότητα για σταδιακή και ασφαλή προσαρμογή των λειτουργιών της καρδιάς.
*Προσφέρεται για τα άτομα με περιττά κιλά, μια και δεν φορτίζει τις αρθρώσεις από τους κραδασμούς. Mαζί με το κολύμπι αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο για αδυνάτισμα και κάψιμο λίπους, αφού ο μικρός βαθμός δυσκολίας επιτρέπει την παρατεταμένη δραστηριότητα και το περισσότερο κάψιμο θερμίδων.
*Όπως όλες οι αερόβιες δραστηριότητες, έτσι και το περπάτημα συμβάλλει στη βελτίωση της αντοχής και γενικά της φυσικής κατάστασης, προσδίδοντας γενική ευεξία και ευφορία.
*Bοηθάει στη βελτίωση κάποιων δεικτών υγείας (μείωση της χοληστερίνης, βελτίωση της αρτηριακής πίεσης), καθώς και στη μείωση των πιθανοτήτων για κάποια ασθένεια (έμφραγμα του μυοκαρδίου, επιπτώσεις στην υγεία λόγω του καπνίσματος, ελαχιστοποίηση εμφάνισης κληρονομικών ασθενειών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...