Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό γαύρο
  • 100 γρ. ξύδι
  • αλάτι (όσο χρειαστεί ώστε να σκεπάζετε καλά τα ψάρια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρείτε από το γαύρο τα εντόσθια, κόβετε το κεφάλι και με το δείκτη του χεριού σας κατά μήκος της κοιλιάς,
τραβάτε το κεντρικό κόκαλο από το κεφάλι προς την ουρά, κρατώντας τα φιλέτα από τη μία πλευρά ενωμένα.
Τα ξεπλένετε καλά και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα σκεύος βάζετε μια στρώση χονδρό αλάτι και τοποθετείτε πάνω τα ψάρια, το ένα δίπλα στο άλλο με το δέρμα προς την πάνω πλευρά. Πασπαλίζετε μια στρώση αλάτι και συνεχίζετε με μια ακόμη στρώση γαύρου.
Συνεχίζετε εναλλάξ έως ότου τελειώσουν τα ψάρια.
Περιχύνετε στο τέλος με ξύδι. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου.
Δοκιμάζετε και όταν είναι έτοιμα τα ψάρια τα ξεπλένετε καλά.
Τοποθετείτε τα ψάρια σε στρώσεις σε ένα άλλο σκεύος, πλαστικό ή γυάλινο.
Προσθέτετε ελαιόλαδο μέχρι να σκεπαστούν όλα τα ψάρια.
Προσθέτετε μαϊντανό, βασιλικό, κάπαρη και ένα λεμόνι κομμένο σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...