Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ποιές είναι οι 6 αντιγηραντικές τροφές για πρωινό


grapefruit



1. Μύρτιλλα

Πλούσια σε πολυφαινόλες, έρευνα δείχνει ότι διατροφή πλούσια σε μούρα όχι μόνο βελτιώνει τις κινητικές δεξιότητες αλλά μπορεί να βοηθήσει στη καταπολέμηση ασθενειών όπως: ο καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε Circulation: Journal of the American Heart Association έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τα περισσότερα μούρα καθώς και την υπερτροφή ξαδέλφη τη  φράουλα είχαν  32% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν μόνο μια φορά το μήνα ή καθόλου.


2. Βρώμη

Για χρόνια, η έρευνα έχει δείξει την ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της βρώμης και τη μείωση της χοληστερόλης. Η βρώμη είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες που ξεφορτώνονται την «κακή» χοληστερόλη. Η βρώμη επίσης, είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά τα οποία μάχονται κατά της βλάβης των κυττάρων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να είναι σφιχτό ενώ μειώνει και τις ρυτίδες.


3. Αυγά

Τα αυγά έχουν κακή φήμη λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη. Αλλά οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες που καταναλώνουν 1 αυγό την ημέρα, στη πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους!
Επιπλέον τα αυγά περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες  Β για τον οργανισμό:  Β1, Β2, Β5, Β6, Β12, χολίνη, βιοτίνη και φολικό οξύ. Η χολίνη έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τη μνήμη, ενώ 2 πρωτεΐνες στα αυγά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη προστατεύουν από την απώλεια της όρασης!


4. Τσάι

Πολλά είδη τσαγιού είναι πλούσια σε αντιγηραντικές αντιοξειδωτικές ουσίες . Αλλά τοπράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά γνωστά ως EGCG, τα οποία βοηθούν στη καταπολέμηση των ρυτίδων και αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος. Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να προστατεύσει από το καρκίνο, ελεέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα.


5. Χυμός ροδιού
Αν το τσάι δε σου αρέσει, δοκίμασε χυμό από ρόδι. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ποτήρι χυμό ροδιού καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση των ρυτίδων. Όχι μόνο επιβραδύνει τη φυσική οξείδωση (φθορά) του DNA αλλά έχει επίσης συνδεθεί με τη πρόληψη της καρδιακής νόσου και ανακούφισης από το στρες.


6. Grapefruit

Εκτός του ότι σε βοηθάει να αισθάνεσαι πλήρης το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει να χάσεις βάρος, το γκρέιπφρουτ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της "κακής" χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη "καλή" χοληστερόλη HDL. Οι βαθύ-κόκκινες ποικιλίες είναι οι καλύτερες στη προστασία της καρδιάς από τις ασθένειες.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...