Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τ Ζ Ι Ν Τ Ζ Ε Ρ ! ΘΑΥΑΜΑΤΟΥΡΓΟ!


    ginger rootTο ενεργό συστατικό του τζίντζερ είναι η τζιντζερόλη, ένα συστατικό που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και συγχρόνως μια γλυκιά και πιπεράτη γεύση. Eκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.

    Πού ωφελεί το τζίντζερ;
    Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες.
    Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα.
    Βοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση.
    Έχει επουλωτική δράση και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.piperoriza
    Συμβουλή: Ακόμα και αν οι περισσότερες έρευνες παρουσιάζουν τα θετικά αποτελέσματα της επίδρασης του τζίντζερ στον οργανισμό, ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε, μια και δεν αποκλείονται πιθανές παρενέργειες από τη συστηματική μακροχρόνια λήψη του. H κατανάλωσή του, επίσης, πρέπει να αποφεύγεται από παιδιά κάτω των 2 ετών.

    Σας προτείνουμε δύο ροφήματα με κύριο συστατικό το τζίντζερ

    Χυμός Τζίντζερ
    ( Ο χυμός ενδείκνυται για κρυολογήματα και ναυτίες)
    ginger-juice-1
    Υλικά για 4 φλιτζάνια:
    4 καρότα
    1 μήλο
    4 εκ. ρίζας τζίντζερ
    Εκτέλεση:
    Καθαρίζουμε τα υλικά και τα περνάμε από τον αποχυμωτή.

    Σημείωση: Το τζίντζερ σαν ρίζα θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και βιολογικών προϊόντων.

    Ρόφημα για Κρυολόγημα
    gingertea
    Βάλτε σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένη φρέσκια ρίζα, 2-3 σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι.
    Αφήστε το 3-4 λεπτά, σουρώστε το και πιείτε το.

    3 ιδιότητες του τζίντζερ που δεν ξέρατε

    ginger (1)
    Ένα φάρμακο της φύσης.
    Η γεύση του τζίντζερ είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε ελάχιστο κόσμο. Ωστόσο είναι μία ρίζα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει αρκετά παυσίπονα. Στη βοτανολογία είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά για την αντιμετώπιση κυρίως των γαστρεντερικών διαταραχών.
    Μάθετε λοιπόν τα εξής:
    • Το τζίντζερ έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Έρευνες υποστηρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ναυτίες, ζαλάδες, τάση προς εμετό. Δρα καλύτερα και από δραμαμίνη μάλιστα για όσους ζαλίζονται εύκολα. Είναι χρήσιμο λοιπόν για τις εγκυμονούσες και για όσους ταξιδεύουν και ζαλίζονται εύκολα.
    • Επίσης με το τζίντζερ μειώνονται οι πόνοι στο ανθρώπινο σώμα λόγω της αντιφλεγμονώδης δράσης. Οι μυϊκές διαταραχές μπορούν να μειωθούν έως και 75% αν προσθέσετε στη διατροφή σας τη μαγική αυτή ρίζα.
    • Τέλος η τελευταία ιδιότητά του είναι ίσως η πιο σημαντική. Είναι μία ρίζα που είναι κατά του καρκίνου. Συγκεκριμένα οι τζιντζερόλες, το βασικό ενεργό συστατικό του τζίντερ δημιουργούν ασπίδα προστασίας στον οργανισμό από διάφορες μορφές καρκίνου. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω της εφίδρωσης που δημιουργείτε.
    . Τζίντζερ

    , η ταπεινή υπερ-τροφή.

     Χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια τώρα στην Αγιουβέρδα και όχι μόνο, αλλά εμείς το βλέπουμε κυρίως στα σούπερ-μάρκετ μας σε μορφή σκόνης ως καρύκευμα για τα φαγητά μας. Αν ξέραμε πόσο υπέροχη τροφή είναι, θα πετάγαμε τις "πειραγμένες" σκόνες και θα τρέχαμε να πάρουμε την ρίζα, κρατώντας την με λατρεία φέρνοντάς την στο σπίτι! Προσοχή όμως. Σύμφωνα με την Αγιουβέρδα, όταν το παίρνεις το πρωί είναι ελιξήριο, όταν το παίρνεις το βράδυ είναι δηλητήριο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...