Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Αλκαλική διατροφή για τη θεραπεία του καρκίνου



Αλκαλική διατροφή για τη θεραπεία του καρκίνου
Αλκαλοποίηση του οργανισμού για την καταπολέμηση του καρκίνου
Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός παθολόγος–Ογκολόγος, MD, PhD
Η σημασία της οξεοβασικής ισορροπίας (οξέων-αλκάλεων)  για τη γενική υγεία είναι όλο και περισσότερο αποδεκτή, αν και είναι γνωστή από παλιά. Πολλοί ερευνητές έχουν αναγνωρίσει ότι όσο  πιο όξινο είναι το αίμα, τόσο  πιο πιθανό είναι ότι μία νόσος να συμβεί.
Οι δίαιτες με ζάχαρη, ψωμί, δημητριακά και κρέας, αλλά με λίγα φρέσκα λαχανικά και φρούτα έχουν βρεθεί ότι προκαλούν «προοδευτική αύξηση του κορεσμού οξέος», ενώ η αύξηση της πρόσληψης των φρέσκων λαχανικών και φρούτων αυξάνει την αλκαλικότητα του αίματος και επιφέρει βελτίωση της υγείας.
Όταν η τροφή μεταβολίζεται, αφήνει χημικά και μεταλλικά υπολείμματα που είτε σχηματίζουν οξέα είτε αλκάλεα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν επεξεργασμένα τρόφιμα που προκαλούν οξίνιση του σώματος. Αυτά περιλαμβάνουν τα κρέατα, τα σάκχαρα, άλευρα, το γάλα και το τυρί.
Ο οργανισμός επιθυμεί να διατηρήσει ένα ρΗ 7.4. Οταν μεταφέρεται  οξύ, το σώμα αντιδρά με τη χρήση νερού και μετάλλων, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο για να επανακτήσει την αλκαλική ισορροπία. Εάν το σώμα δεν έχει άλλη επιλογή χρησιμοποιεί τα μέταλλα από το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των μετάλλων των οστών, για να αποκατασταθεί η αλκαλική ισορροπία.
Τα περισσότερα λαχανικά, οι σαλάτες, τα  φρούτα και τα βότανα αφήνουν υπολείμματα ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και σιδήρου που βοηθούν την απομάκρυνση της περίσσειας οξέος.

Προσπαθήστε να τρώτε περίπου το 80% αλκαλικά τρόφιμα και 20% όξινα τρόφιμα.
Απλοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό είναι οι εξής:
  • Αυξήστε την πρόσληψη λαχανικών
  • Συμπεριλάβετε λαχανικά ή σαλάτα με κάθε γεύμα και δείπνο
  • Τρώτε τουλάχιστον δύο φρέσκα φρούτα κάθε μέρα, μεταξύ των γευμάτων ή καλύτερα το πρωί.
  • Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που έχουν αλκαλοποιητική επίδραση στον οργανισμό. Ο ύπνος, η τακτική άσκηση, ο καθαρός αέρας και μια θετική στάση είναι όλα αλκαλοποιητικά.
Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον
Διατηρώντας μια δίαιτα που προωθεί ένα αλκαλικό ρΗ μέσα στο σώμα είναι η καλύτερη προστασία έναντι του καρκίνου. Όταν ένα άτομο τρώει αυτό το είδος της διατροφής, η φυσική ισορροπία του pH θα κλίνει περισσότερο προς την αλκαλική πλευρά της κλίμακας, αντί προς την όξινη.
Δυστυχώς, πολύ συχνά το ρΗ ενός ατόμου τείνει να είναι πολύ όξινο, και η καλή αλκαλική θεραπεία του καρκίνου, είναι ακόμη πιο σημαντική. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα αλκαλικό pH δεν μπορεί να προστατεύσει μόνο τον οργανισμό από τον καρκίνο, αλλά μπορεί ακόμη και να βοηθήσει και στη θεραπεία του.

Τι είναι μια αλκαλική δίαιτα;
  • Ορισμένα τρόφιμα τα οποία είναι πολύ όξινα στη φυσική τους μορφή, όπως είναι τα λεμόνια και τα γλυκολέμονα, στην πραγματικότητα έχουν μία αλκαλική επίδραση στο σώμα.
  • Μια αλκαλική δίαιτα περιλαμβάνει, συνήθως, ελάχιστες ποσότητες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, λευκό αλεύρι και λευκή ζάχαρη, επειδή αυτά τα τρόφιμα έχουν πολύ όξινη αντίδραση σε επίπεδο pH του σώματος.
  • Αντ 'αυτού, η δίαιτα, συνήθως, εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στα νωπά φρούτα και λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα, και τα προϊόντα σόγιας, επειδή αφήνουν μια αλκαλική τέφρα εντός του σώματος.

Πώς μια αλκαλική δίαιτα επηρεάζει τα κύτταρα του καρκίνου;
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα καρκινικά κύτταρα και οι όγκοι αναπτύσσονται και μεγαλώνουν σε ένα πιο όξινο περιβάλλον. Όταν το επίπεδο του οξέος μειώνεται, οι όγκοι αναπτύσσονται πολύ πιο αργά.  Με την κατανάλωση, ως επί το πλείστον, τροφών που κάνουν το pH του σώματος πιο αλκαλικό, θα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν. Έτσι, ρυθμίζοντας τη δίαιτα, είναι πράγματι δυνατό να δημιουργηθεί ένα λιγότερο φιλόξενο περιβάλλον για τα καρκινικά κύτταρα, βελτιώνοντας έτσι τις πιθανότητες ενός ατόμου να βιώσει μία καλή υγεία.
Άλλα οφέλη από τις αλκαλικές τροφές
Τα καρκινικά κύτταρα, επίσης, δεν αναπτύσσονται καλά υπό την παρουσία οξυγόνου. Όταν τα επίπεδα οξυγόνου είναι χαμηλά, τα καρκινικά κύτταρα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Όταν οι ιστοί του σώματος έχουν ένα υψηλό αλκαλικό επίπεδο, είναι σε θέση να συγκρατήσουν πολύ περισσότερο οξυγόνο σε σύγκριση με τους ιστούς με υψηλό επίπεδο οξέος. Ένα υψηλό επίπεδο αλκαλικών στο σώμα καθιστά, επίσης, ευκολότερο για τα κύτταρα να απορρίψουν τα απόβλητα και τις τοξίνες. Ως αποτέλεσμα, οι ιστοί και τα κύτταρα εντός του σώματος είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες και ανθυγιεινές συνθήκες εάν το pH του σώματος είναι πολύ όξινο. Διατηρώντας ένα αλκαλικό pH, θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα κύτταρα του σώματός σας εκτός από την αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

Συμβουλές για την Αλκαλική Διατροφή για τη Θεραπεία του Καρκίνου
  • Αν και δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε όλα τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωσή τους.
  • Μπορείτε, επίσης, να εξουδετερώσετε τις όξινες επιπτώσεις ορισμένων τροφίμων, συνδυάζοντάς τες σωστά με άλλα τρόφιμα.
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν πολλά οφέλη σε μια καλή αλκαλική δίαιτα κατά του καρκίνου όταν είναι πλούσια σε φρούτα και άλλες αλκαλικές τροφές.
  • Υπάρχουν και συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν τον οργανισμό να κρατήσει τα επίπεδα του PΗ του σώματος σε μια ισορροπία για να μπορέσει έτσι ο οργανισμός μας να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Αυτά βοηθούν ώστε το όξινο περιβάλλον στο μεσοκυττάριο διάστημα (matrix) να μετατραπεί σε ουδέτερο, ενώ παράλληλα γεμίζει την περιοχή με οξυγόνο.
  • Το όξινο PΗ εμφανίζεται από μια όξινη διατροφή, από την συναισθηματική πίεση, την υπερφόρτωση τοξινών, τις άνοσες αντιδράσεις, και οποιαδήποτε διαδικασία η οποία στερεί τα κύτταρα από το οξυγόνο και από θρεπτικές ουσίες.
  • Το σώμα θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει το όξινο PH με την χρησιμοποίηση των αλκαλικών στοιχείων. Εάν η διατροφή μας δεν περιέχει τέτοια στοιχεία θα αρχίσει να αναπτύσσει μια αύξηση στη συγκέντρωση των οξέων στα κύτταρα (υπεροξέωση) . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση πληθώρας ασθενειών μεταξύ των οποίων και η παχυσαρκία και ο καρκίνος. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι όταν ο οργανισμός είναι υπερτοξινομένος προσπαθεί να δημιουργήσει λιποκύτταρα για να αποθηκεύσει τις τοξίνες.
  • Δεν ξεχνάμε να μετράμε κάθε πρωί το PH στα ούρα μας με το PHμετρικό χαρτί, ώστε να ρυθμίζουμε την δίαιτά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...