Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κ Α Λ Ι Ο !



Τι μπορούν να κάνουν τα τρόφιμα που περιέχουν κάλιο;
  • Προσφέρουν βοήθεια στους μυς και στα νεύρα να λειτουργούν σωστά
  • Διατηρούν την οξεοβασική ισορροπία
  • Προσφέρουν χαμηλότερο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης
Ορισμένες μελέτες έχουν συνδέσει τα χαμηλά επίπεδα καλίου στη διατροφή με υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα συμπληρώματα καλίου μπορεί να προκαλέσουν μια ελαφρά πτώση της αρτηριακής πίεσης. Δεν συμφωνούν όμως όλες οι μελέτες στο συμπέρασμα αυτό. Πριν από τη λήψη καλίου ή οποιουδήποτε συμπληρώματος για την υπέρταση, μιλήστε με το γιατρό σας.
Πότε πρέπει να επιλέγουμε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο;
  • Μυϊκή αδυναμία
  • Σύγχυση
  • Ευερεθιστότητα
  • Κόπωση
  • Καρδιακά προβλήματα
  • Διάρροια
  • Τακτική, έντονη άσκηση
  • Χρήση ορισμένων διουρητικών
Το κάλιο αφθονεί σε πολλά τρόφιμα, και ιδιαίτερα στα φρούτα και τα λαχανικά. Εξαιρετικές πηγές καλίου είναι τα φασόλια, τα μανιτάρια, και το σπανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...