Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013


Λευκάνετε τα δόντια σας, και όχι μόνο, με μια μπανάνα!

 
Αν αναρωτηθείτε, ποιο είναι το πιο κοινό φρούτο που κυκλοφορεί σε όλες τις κουζίνες, σίγουρα θα πείτε η"μπανάνα!".

Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά ευέλικτο ως τροφή, δεν είναι έκπληξη ότι οι μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες εργασίες στο σπίτι.
1. Ξεμείνατε  από γυαλιστικό παπουτσιών; Μην ανησυχείτε. Όταν τελειώσετε με το πρωινό σας και φάτε την μπανάνα σας, μην πετάτε την φλούδα. Αφαιρέστε τις  ίνες από το εσωτερικό, στη συνέχεια τρίψτε μαλακά στο εσωτερικό του δέρματος πάνω στα παπούτσια σας.
Όταν τελειώσετε, περάστε το παπούτσι με ένα μαλακό πανί ή χαρτί. Η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ασημικά. 


2. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να σκονιστούν πολύ εύκολα. Αντί τα ψεκάσετε με νερό , απλά χρησιμοποιήστε τη φλούδα της μπανάνας για να σκουπίσετε τα φύλλα προς τα κάτω. Σκουπίστε το μαλακό σαρκώδες δέρμα σε όλο το πράσινο φύλλο. Τα φυτά θα μείνουν λαμπερά και υγιή.

3. Μπανάνα για πρόσωπο

Για μια στιγμιαία λάμψη και για να ανακουφίσετε το ξηρό δέρμα, φτιάξτε μια μάσκα με μπανάνα για το πρόσωπο. Είναι χαλαρωτικό και θα ενυδατώσει το δέρμα σας, κάνοντας το απαλό και καθαρό.

Υλικά:
Δύο κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
Μια ώριμη μπανάνα
Ένα αυγό κρόκο

Διαδικασία:
Λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα κοντόχοντρα κομμάτια.
Προσθέστε τον κρόκο και το αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε καλά.
Πλείνετε το πρόσωπό σας και στεγνώστε με μια πετσέτα.
Απλώστε το μείγμα της μπανάνας στο πρόσωπό σας, και αφήστε το για 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε.

4. Λευκαντικό δοντιών

Οι μπανάνες είναι κίτρινες, αλλά  μπορούν να βοηθήσουν στο να λευκάνουν τα κιτρινωπά δόντια. Τρίψτε την φλούδα με κυκλικές κινήσεις στα δόντια σας καθημερινά για τουλάχιστον δύο έως τρία λεπτά. Σε λίγες εβδομάδες ή μήνες θα δείτε τα αποτελέσματα.

5. Τρυφερό ψητό κρέας

Μετά τη χρήση του καρπού και της φλούδας, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα. Αν είστε κουρασμένοι από σκληρό μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας, τυλίξτε τα κομμάτια του κρέατος σε φύλλα μπανάνας για να γίνουν πιο μαλακά. Αυτό λειτουργεί επίσης και για τα ψάρια. Και στο μαγείρεμα, προσθέστε μια ώριμη μπανάνα για έξτρα μαλακό κρέας. Προσθέτει, επίσης, ένα νόστιμο γλυκό άρωμα.
Ομάδα neadiatrofis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...