Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Χ Ρ Ω Μ Ι Ο !



Το χρώμιο βοηθάει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και είναι απαραίτητο ιχνοστοιχείο καθώς ενέχεται στην διατήρηση φυσιολογικής καμπύλης ανοχής στη γλυκόζη. Επειδή το χρώμιο επηρεάζει τον μεταβολισμό της γλυκόζης και του λίπους, οι ερευνητές έχουν εξετάσει την πιθανή δυνατότητά του να προωθεί την απώλεια βάρους και να βελτιώνει τη σύσταση του σώματος. Επιπλέον συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης στο αίμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μιας καρδιακής προσβολής.
Η καθημερινή πρόσληψη των 30-100 μg αρκετή για εφήβους και ενήλικες. Έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή του μέσου ενήλικα Ευρωπαίου περιέχει 60 μg (Γερμανία) με 160 μg (Σουηδία) χρώμιο/ημέρα.
Διαιτητικές πηγές χρωμίου
Τρόφιμο Περιεκτικότητα σε χρώμιο (μg/100 g)
Μύδια 128
Βραζιλιάνικα καρύδια (Brazil nuts) 100
Στρείδια 57
Αχλάδι 27
Γαρίδες (καστανές) 26
Αλεύρι ολικής αλέσεως 21
Τομάτες 20
Μανιτάρια 17
Μπρόκολο 16
Βρώμη (ανεπεξέργαστη) 13
Φουντούκια 12
Καλαμπόκι 9
Κρόκος αβγού 6
Μοσχάρι 3
Ρέγγα 2
Έλλειψη του χρωμίου:
Το πιο συχνό αίτιο για ανεπάρκεια χρωμίου στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η ολική παρεντερική διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...