Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ!

  Η Σπιρουλίνα είναι απαραίτητο μέρος της δίαιτας εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ετήσια κατανάλωση της καλλιεργούμενης σπιρουλίνας για την ανθρώπινη διατροφή ξεπερνά τους 2.000 μετρικούς τόνους. Μία τέτοια γρήγορη αποδοχή ενός νέου τροφίμου δεν έχει προηγούμενο και οφείλεται κυρίως στις καταπληκτικές ιδιότητες αυτής της ισχυρής τροφής.
spirulina
Τι κάνει την Σπιρουλίνα Υπέρ Τροφή;  Περιέχει Όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια πλήρης τροφή της φύσης για τον άνθρωπο. Περιέχει μερικά συστατικά στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν βρεθεί ποτέ στα τρόφιμα.
> Είναι η πιο πλούσια της φύσης πλήρης – τροφή, πηγή σε Β12 . Είναι 2 με 6 φορές πλουσιότερη από τον πιο κοντινό της αντίπαλο το ήπαρ του ωμού βοδινού. Πρακτικά η Β12 είναι συνώνυμη της υψηλής ενέργειας. Είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ενέργειας και της καλής υγείας του αίματος.
> Είναι η πιο πλούσια της φύσης πλήρης – τροφή, πηγή σε βιοχημικό οργανικό σίδηρο ο οποίος δεν είναι καθόλου τοξικός. Είναι 58 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ωμό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ήπαρ του ωμού βοδινού.
> Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, σε βιταμίνη Ε. Είναι 3 φορές πιο πλούσια σε σύγκριση με το σπόρο του σιτάλευρου και η βιολογική της αξία είναι 49% μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της συνθετικής βιταμίνης Ε.
> Είναι η πιο πλούσια στην φύση πλήρης τροφή, σε β-καροτένιο (προβιταμίνη Α). Τα αντιοξειδωτικά είναι συστατικά τα οποία βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των ζημιών οι οποίες οφείλονται στην οξειδωτική δράση των τοξικών ελευθέρων ριζών. Η σπιρουλίνα παρέχει β-καροτένιο (σε 4 διαφορετικές μοριακές μορφές) σε ένα φυσικό χημικό σύμπλεγμα το οποίο είναι πολύ πιο εύκολα απορροφήσιμο από ότι το β-καροτένιο του μπρόκολου ή του καρότου. Είναι 25 φορές πλουσιότερη σε σχέση με εκείνη των ωμών καρότων. Αντίθετα από την συνθετική βιταμίνη Α και εκείνη των ιχθυελαίων, το β-καροτένιο είναι παντελώς μη τοξικό ακόμη και σε μεγάλες δόσεις.
> Είναι η πιο πλούσια στην φύση πλήρης τροφή, σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Περιέχει ένα ευρύ φάσμα όλων των γνωστών αντιοξειδωτικών παραγόντων, όπως τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Β1 και Β6 τα μεταλλικά στοιχεία ψευδάργυρος, μαγγάνιο, και χαλκός, το αμινοξύ μεθειονίνη και τα υπέρ αντιοξειδωτικά συστατικά β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.
> Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, πηγή γ-λινολενικού οξέως (<31Α). Τα έλαια της είναι 3 φορές πιο πλούσια σε <3Ι_Α σε σύγκριση με το έλαιο του νυχτολούλουδου. Από όλες τις φυτικές πηγές ΟΙΑ μόνο η σπιρουλίνα το παρέχει με την μορφή ολόκληρης τροφής.
> Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, σε χλωροφύλλη, πολλές φορές πιο πλούσια από ότι τα αγροοτώδη.
> Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, σε πλήρη και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη.
Η  Σπιρουλίνα φροντίζει και το περιβάλλον: Ακόμη πιο σημαντική στην σημερινή εποχή των παγκόσμιων περιβαλλοντικών και οικολογικών προβληματισμών, η σπιρουλίνα έχει την δύναμη να θεραπεύσει τον πάσχοντα πλανήτη μας. Ξεκινώντας 3 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, το πράσινο – μπλε αυτό φύκι ξεκίνησε να δεσμεύει το ατμοσφαιρικό άζωτο, να μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε σάκχαρα, και να απελευθερώνει ελεύθερο οξυγόνο το οποίο τελικά δημιούργησε πλούσια σε οξυγόνο ατμόσφαιρα απαραίτητη για την ανάπτυξη άλλης ζωής. Αυτή η διαδικασία χρειάστηκε 5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Από τη βιομηχανική επανάσταση, ο μοντέρνος πολιτισμός έχει οδηγήσει στην απώλεια των περισσοτέρων φυσικών πηγών της γης στο όνομα της προόδου. Η ειρωνεία είναι ότι αυτή η καταπληκτική πρόοδος έχει καταναλώσει τα αποθέματα της γης με ρυθμό πολύ πιο γρήγορο από ότι θα μπορούσε να τα αναπληρώσει. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι η καταστροφή της ζωής του πλανήτη όπως είναι γνωστό. Η σπιρουλίνα, μία πηγή ζωής του πλανήτη, θα μπορούσε να αποτελέσει την πηγή ανανέωσης του. Η καλλιέργεια της σπιρουλινας είναι σημαντικά οικονομική και περιβαλλοντικά ασφαλής.
Ανά περίπου 4 στρέμματα, η απόδοση της σπιρουλίνας σε πρωτεΐνη είναι 10 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της σόγιας, 20 φορές σε σύγκριση με του αραβόσιτου, και 200 φορές με εκείνη του βοδινού, καθιστώντας την προφανώς την πιο πλούσια και φιλική του πλανήτη τροφή που αναπτύσσεται σήμερα. Αναπτύσσεται τόσο παραγωγικά ώστε μία έκταση στο % της έκτασης της Ινδιάνας θα μπορούσε να θρέψει 6 και πλέον δισεκατομμύρια πληθυσμού, ο οποίος υπολογίζεται να είναι και ο πληθυσμός της γης στην επόμενη δεκαετία. Άρα κάθε προσπάθεια ελέγχου της τροφής, αλλά και επιδημιών πείνας, είναι εκ του πονηρού.
Σπιρουλίνα Μια Τροφή που τα κάνει όλα
> Μείωση χοληστερόλης
> Αντικαρκινικές ιδιότητες
> Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
> Αντι-ιική δράση
> Κατά της παχυσαρκίας
> Μείωση της επίδρασης της ακτινοβολίας
> Αναζωογόνηση του οργανισμού
Ε τι άλλο να θέλεις, για να την προσθέσεις στην καθημερινότητα σου;
Πού Σε Περιμένει; Η σπιρουλίνα καλλιεργείται συνήθως σε νερό, μέσα σε πολύ καθαρές δεξαμενές, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, χωρίς λιπάσματα, εντομοκτόνα και συντηρητικά. Επίσης, δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Μερικές εταιρείες την παράγουν απευθείας σε φυσικές λίμνες. Στη συνέχεια, θερίζεται, ξηραίνεται ή υγροποιείται, συσκευάζεται και πωλείται. Θα τη βρεις να σε περιμένει, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε διάφορες μορφές, όπως σκόνη, νιφάδες, κάψουλες, καθώς και σε υγρό σιρόπι. H Νιγρίτα Σερρών είναι το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου καλλιεργείται σπιρουλίνα, και είναι η καλύτερη στον κόσμο .. εεε ΝΑΙ  να παινέψουμε το σπίτι μας γιατί… !! το γνωστό..
Τώρα μάθετε το εξής:  Η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι πανομοιότυπες οργανικές ενώσεις καιδιαφέρουν Μόνο σε Ένα Άτομο στο Κέντρο τους όπως φαίνεται και στα σχεδιαγράμματα, η χλωροφύλλη έχει ένα άτομο Μαγγανίου ακριβώς στο κέντρο της και η αιμοσφαιρίνη ένα άτομο σιδήρουακριβώς στο κέντρο της.
Η χλωροφύλλη δεν περνά στον ασθενή καμία αρρώστια λόγω των φυσικών αντισηπτικών ιδιοτήτων της. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η η υγρή χλωροφύλλη όταν μεταγγιστεί στον άνθρωπο γίνεται αμέσως αίμα. Ταυτόχρονα εξαφανίζονται αμέσως όσες αρρώστιες έχει ο ασθενής. Όμως τα συμφέροντα είναι τερατώδη, και έτσι ούτε θα θεραπεύονται όσοι έχουν αναιμία με Μαγγάνιο ούτε θα επιτραπούν ποτέ οι μεταγγίσεις με χλωροφύλλη. Μην ξεχνάτε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι αλκαλικός από τον σχεδιασμό του και όξινος από την λειτουργία του. Φυσικά αυτό γίνεται, δηλαδή καταλήγει όξινος, όταν καταναλώνει κρέατα και γαλακτοκομικά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...