Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

9 απίθανοι τρόποι για να χάσετε κιλά!

9 απίθανοι τρόποι για να χάσετε κιλά!
12/11/2013

9 απίθανοι τρόποι για να χάσετε κιλά!















Ορισμένες φορές η απώλεια κιλών είναι πολύ πιο εύκολη από όσο νομίζουμε. Ξεχάστε εξαντλητικές δίαιτες και έντονη γυμναστική. Διαβάστε χρυσές συμβουλές που σας προτείνει το iasy.gr…

Αδυνάτισμα λοιπόν γρήγορα και υγιεινά…

1. Λιναρόσπορος για μειωμένη όρεξη


Αν σας αρέσει να τρώτε σαλάτες, γιαούρτι και δημητριακά τότε προσθέστε σε αυτά λίγο λιναρόσπορο που είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες. Έτσι θα καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα γιαουρτιού, δημητριακών και σαλάτας αφού ο λιναρόσπορος μπορεί να σας μειώσει την όρεξη αλλά και τη μερίδα που είχατε σκοπό να φάτε.

2. Πράσινο τσάι λίγο πριν


Πριν βγείτε για να αθληθείτε, να περπατήσετε ή να κάνετε τα ψώνια σας πιείτε μια κούπα πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη που θεωρείται ότι αυξάνει το μεταβολισμό αλλά και πολυφαινόλες που βοηθούν στην καύση του λίπους.

3. Σούπα η φουσκωτική


Σε ορισμένα σας γεύματα προσθέστε ως...ορεκτικό μια δροσερή σούπα με ολόκληρα κομμάτια λαχανικών. Αν φάτε μια σούπα που δεν έχετε πολτοποιήσει τα κομμάτια αλλά τα βάλετε σε μικρά κομμάτια αυτό θα σας φουσκώσει και θα φάτε τη μισή μερίδα του κυρίως φαγητού. Εκτός από τις θερμίδες που θα γλιτώσετε θα προσλάβετε και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά των λαχανικών που είναι ωφέλιμα για την υγεία.

4. Χυμός αλλά με…τρόπο


Αν σας αρέσει να καταναλώνετε καθημερινά ένα ποτήρι χυμό τότε προσλαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Για να χάσετε όμως τις θερμίδες από την κατανάλωση του προσθέστε την μισή ποσότητα του χυμού που σας αρέσει να πίνετε και την υπόλοιπη ποσότητα του ποτηριού με ανθρακούχο νερό. Με αυτό το κόλπο θα χάνετε 1 κιλό περίπου το τρίμηνο αφού θα γλιτώνετε περίπου 100 θερμίδες την ημέρα.

5. Γυμναστική του…λεπτού


Πριν φάτε σοκολάτα, μια μερίδα παγωτό ή ένα σνακ κάντε γυμναστική στο σπίτι σε κάποιο όργανο γυμναστικής που έχετε(ποδήλατο, κωπηλατικό, διάδρομος) για περίπου 1 λεπτό. Αν δεν έχετε όργανο γυμναστικής κάντε push-ups. Με αυτό το κόλπο οι θερμίδες που θα προσλαμβάνετε θα είναι λιγότερες αφού θα έχουν χαθεί ορισμένες με τη γυμναστική, αλλά θα σας γίνει και συνήθεια να το εφαρμόζετε πριν από την κατανάλωση μιας λιχουδιάς. Έτσι θα γυμνάζεστε πιο ευχάριστα και θα μειώνετε και τις ενοχές σας.

6. Η σκεπαστή πίτσα


Αν σας αρέσει να φτιάχνετε πίτσα ή πεινιρλί ή αν τα παραγγέλνετε από έξω ένα έξυπνο κόλπο για να μειώσετε κάπως το λίπος τους είναι να τα σκεπάσετε. Βάλτε κάτω αλλά και πάνω από την πίτσα χαρτοπετσέτα και πιέστε λίγο μέχρι να...απορροφηθεί το λίπος. Το ίδιο να κάντε πάντα και με τις πατάτες αλλά και τα κρεατικά πριν τα καταναλώνετε.

7. Επιλέξτε λάδι


Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε βούτυρο τότε για να αποφύγετε την πρόσληψη θερμίδων αλλά και για πιο υγιεινή διατροφή αντικαταστήστε το με ελαιόλαδο. Αν σας αρέσει να τρώτε ψωμί με βούτυρο τότε σας προτείνουμε να βάλετε σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι λάδι και να ραντίσετε το ψωμί. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε σε μια χωριάτικη σαλάτα. Αντί δηλαδή να ρίχνετε λάδι με το...μάτι ραντίστε την χωριάτικη δίνοντας ομοιόμορφη γεύση αλλά και λιγότερη ποσότητα ελαιόλαδου.

8. Τα ψάρια που βοηθούν στο αδυνάτισμα


Τα ψάρια με τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε ευκολότερα τα περιττά κιλά που σας βαραίνουν. Προτιμήστε σαρδέλα, τόνο και σολομό. Αν καταναλώνετε 2 φορές την εβδομάδα τα παραπάνω ψάρια τότε σε μικρό χρονικό διάστημα θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

9. Ο ρόλος του νερού


Αν είστε στο γραφείο, στο σπίτι ή κάνετε τον καθημερινό σας περίπατο να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό προσωπικά για εσάς. Όσο πιο μεγάλο μάλιστα είναι το μπουκάλι τόσο περισσότερη ποσότητα θα πιείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα ενυδατώνεστε αλλά και θα ...φουσκώνετε μειώνοντας έτσι το αίσθημα πείνας που πολλές φορές καταπολεμάτε με χορταστικές αλλά συνάμα εκρηκτικές(θερμιδικά) λιχουδιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...