Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!


Διατήρησε σφριγηλό και νεανικό το δέρμα σου χωρίς νυστέρι.....

Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό και σφριγηλό χωρίς μπότοξ και νυστέρι, δεδομένου ότι οι αντιρυτιδικές, αντιγηραντικές και συσφικτικές κρέμες δεν μπορούν από μόνες τους να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία και πρωτεΐνες που μπορούν να δώσουν λάμψη και ζωντάνια στο δέρμα σου.

Οι τροφές-σύμμαχοι στο να διατηρήσουν νεανικό το δέρμα σου για πολύ καιρό είναι αυτές που περιέχουν:
Μαγνήσιο. Αναγκαίο για την παραγωγή κολλαγόνου. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι το σπανάκι, το αμύγδαλο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια και το αβοκάντο.
Χαλκό.  Διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου. Τροφές πλούσιες σε χαλκό είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το τόφου, τα θαλασσινά και τα κεράσια.
Αμινοξέα: Γλυκίνη-προλίνη. Απαραίτητα για δημιουργία κολλαγόνου. Τροφές πλούσιες σε αμινοξέα είναι το μοσχάρι, το αρνί, το κοτόπουλο, το χοιρινό, οι γαρίδες, το τυρί cottage και το λάχανο.
Ψευδάργυρος.  Ενισχύει την παραγωγή του ελαστικού ιστού. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι το άπαχο κόκκινο κρέας (κυρίως αρνί και μοσχάρι), τα θαλασσινά, τα άσπρα φασόλια, οι φακές και το αυγό.
από filenades,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...