Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ρέβες ή γογγύλια

γογγύλιαΠρόκειται για σαρκώδεις ρίζες με λευκή φλούδα που γίνεται άλλοτε ελαφρώς ροζ και άλλοτε ελαφρώς κίτρινη. Προτιμάτε τις σφιχτές ρέβες.
Πώς σας ωφελούν: Είναι πλούσιες σε ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά, ειδικά σε βιταμίνη C. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι ρέβες είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, με ωφέλιμες για την καρδιά ιδιότητες.
Πώς να τις καταναλώσετε: Μέχρι το Μεσαίωνα αντικαθιστούσαν τις πατάτες. Σήμερα, συνήθως τις τρώμε ωμές σε σαλάτες με ελαιόλαδο, αλλά και βραστές ή ψητές. Μπορούν να γίνουν και πουρές που συνοδεύει ψητά κρέατα.
Θρεπτική αξία ανά 100 γρ.
• Θερμίδες 21
• Πρωτεΐνες 0,7 γρ.
• Υδατάνθρακες 4,9 γρ.
• Φυτικές ίνες 2 γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...